Knaakkebrod או Nakkileipa (לחם פריך בסגנון סקנדינבי)
אם יש לך מים חמים, מלח, קמח שיפון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. . מתכונים דומים: לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו סלמון בסגנון סקנדינבי מבושל נדיר עם פול ואפונה.
הוראות
מפזרים את השמרים על המים בקערה קטנה. תניח בצד.
מערבבים את קמח השיפון עם קמח לכל מטרה בקערה גדולה. מערבבים במלח.
מערבבים בתערובת השמרים כדי להפוך את הבצק רך. להפוך את הבצק על לוח מלא באוכל שיפון. ללוש קלות, ערבוב בארוחת שיפון לפי הצורך. לעצב את הבצק לתוך גליל שומן, לחתוך לתוך 12 חלקים.
לגלגל כל קטע לתוך כדור; לכסות כדורים עם מגבת ולתת לעלות 20 דקות.
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C). גריז קל 2 דפי אפייה.
על לוח מקומח, לגלגל כל כדור לתוך עגול שטוח על 4 אינץ ' בקוטר.
מניחים סיבובים על סדינים אפייה מוכן זין עם מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש עד השחמה קלה, 8 עד 10 דקות. מגניב על מדף.