אפרסמונים פויו עם כבד אווז
אפרסמונים פויו עם כבד אווז נטול גלוטן, מנה צדדית. מנה זו מכילה סביב 14 גרם חלבון 9 גרם של שומן, וסך הכל 175 קלוריות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, לכי לחנות וקחי שמנת, מעט לחם ביצים, כמו בריוש, חומץ שרי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: כבד אווז צרוב עם כופתאות מרק כבד אווז, Burrata עם אפרסמונים Fuyu, רימון ונענע, ו מרק אפונה עם כבד אווז.
הוראות
לשטוף כבד אווז, לטפוח יבש, ולהשליך כל קרום קשה.
חותכים כבד אווז לרוחב לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'. כיסוי וצינה.
לקצץ את הגבעולים ואת הקצוות התחתונים של אפרסמונים.
חותכים כל תשבץ ל 3 חתיכות שוות.
הנח פרוסה על כל צלחת עם אשכול של גבעולי גרגיר הנחלים.
במחבת 10 עד 12 אינץ', מערבבים demi-glace, מדיירה, חומץ, ושמנת. מרתיחים על חום גבוה, ערבוב לעתים קרובות, עד 2/3 כוס, על 5 דקות. שים רוטב בקערה קטנה; להתחמם. לשטוף ומחבת יבשה.
להניח פרוסות לחם, זה לצד זה, במחבת 10 על ידי 15 אינץ'. מטגנים כ 6 אינץ ' מהחום עד קלוי משני הצדדים, על 3 דקות בסך הכל. תחמם את הטוסט.
מניחים מחבת מעל חום גבוה; כאשר חם מאוד, מוסיפים כבד אווז. פרוסות חומות קלות, מפנה פעם אחת, על 1 דקה סך (נתזי שומן, כך חלקית לכסות את המחבת). תוריד את החום.
לשים טוסט על צלחות העליון כל פרוסה עם כ 2 כפיות של שומן כבד אווז. למעלה באותה מידה עם כבד אווז.
טפטוף חם רוטב שווה על כבד אווז. מתבלים לפי הטעם במלח.