קושימומחה
מוכן ב1 ש, 35 דק.
מנות6
ציון בריאות39
מגזין

ארטישוקים ממולאים

ארטישוקים ממולאים
ארטישוק ממולא דורש בערך שעה ו-35 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.93$ למנה, תקבלו מנה של 6. מנה אחת מכילה 268 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-15 גרם שומן. 100 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. גשו לסופר וקנו ארטישוק, פרמזן, גבינת פונטינה ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 93%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם ארטישוק ממולא, ארטישוק ממולא וארטישוק ממולא.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מכינים קערת מים קרים מספיק גדולה כדי להכיל את 6 לבבות הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
ל-4 לימונים, מיץ, מחולקיםל-4 לימונים, מיץ, מחולקים
1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף
ציוד שתשתמש בו
1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
3
מוסיפים למים מיץ מ-2 לימונים. השתמשו בסכין חיתוך כדי לקצץ את העור הירוק הכהה מהגבעול ומבסיס כל ארטישוק. פורסים גם כ-2 עד 3 אינץ' מהחלק העליון. בתנועה מעגלית, בעזרת סכין חיתוך או קולפן או ידיים, מקלפים את השכבה המרירה החיצונית, ירוקה כהה, של הלב עד לחשיפה של החלק הבשרני והירוק הבהיר. חותכים ומשאירים כ-2 עד 3 סנטימטרים מהגבעול. השתמשו בכף כדי לגרוף את ה"חציר" או ה"חנק" ממרכז כל ארטישוק. סוחטים מעט ממיץ הלימון שנותר על הארטישוק, אם רוצים, משפשפים את הלימון ישירות עליהם כדי למנוע את שינוי צבעם, ואז טבלו אותם במי הלימון.
מרכיבים שתצטרך
או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גסאו 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
לחתוך לפרוסות דקות ומאודלחתוך לפרוסות דקות ומאוד
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
4
מחממים את התנור ל-350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
5
בקערה גדולה מערבבים 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית, פירורי הלחם, הפטרוזיליה והשומר עם הפונטינה והפרמזן. מערבבים לתערובת. מתבלים במלח, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
6
מוציאים את הארטישוק מהמים, מייבשים ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ומטפטפים אותם בכ-1 כף שמן זית. ממלאים כל ארטישוק בתערובת פירורי הלחם ומסדרים אותם בתבנית אפייה. אל תפחדו לארוז את המלית לכל ארטישוק. מסדרים אותם צמודים זה לזה בצלחת כך שהם יהוו מעט ויוצרים לחות תוך כדי בישול. מעל הארטישוק את כל המלית שנותרה.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
7
מוסיפים מעט מים לתחתית התבנית כדי למנוע מהארטישוק להתייבש או להחריך בתחתית בזמן הבישול. מכסים את הכלי בשכבה הדוקה של נייר אלומיניום ומכניסים את כלי האפייה למרכז התנור.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
8
לאחר 45 דקות מוציאים את הכלי מהתנור. בדוק את החלק הרך ביותר של הארטישוק, היכן שהגבעול והלב נפגשים, בעזרת קצה סכין. הסכין צריכה לנקב ולהסיר ללא התנגדות.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
9
מסירים את נייר הכסף ומניחים את הכלי מתחת לפטם למשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
לתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותםלתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותם
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
10
מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
11
חוצים כל ארטישוק לשניים כדי לחשוף את המלית, מסדרים על צלחות הגשה ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות