קושימומחה
מוכן ב1 ש, 35 דק.
מנות6
ציון בריאות39
מגזין

ארטישוקים ממולאים

ארטישוקים ממולאים
ארטישוק ממולא דורש בערך שעה ו-35 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.93$ למנה, תקבלו מנה של 6. מנה אחת מכילה 268 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-15 גרם שומן. 100 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. גשו לסופר וקנו ארטישוק, פרמזן, גבינת פונטינה ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 93%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם ארטישוק ממולא, ארטישוק ממולא וארטישוק ממולא.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מכינים קערת מים קרים מספיק גדולה כדי להכיל את 6 לבבות הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
ל-4 לימונים, מיץ, מחולקיםל-4 לימונים, מיץ, מחולקים
1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף
ציוד שתשתמש בו
1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
3
מוסיפים למים מיץ מ-2 לימונים. השתמשו בסכין חיתוך כדי לקצץ את העור הירוק הכהה מהגבעול ומבסיס כל ארטישוק. פורסים גם כ-2 עד 3 אינץ' מהחלק העליון. בתנועה מעגלית, בעזרת סכין חיתוך או קולפן או ידיים, מקלפים את השכבה המרירה החיצונית, ירוקה כהה, של הלב עד לחשיפה של החלק הבשרני והירוק הבהיר. חותכים ומשאירים כ-2 עד 3 סנטימטרים מהגבעול. השתמשו בכף כדי לגרוף את ה"חציר" או ה"חנק" ממרכז כל ארטישוק. סוחטים מעט ממיץ הלימון שנותר על הארטישוק, אם רוצים, משפשפים את הלימון ישירות עליהם כדי למנוע את שינוי צבעם, ואז טבלו אותם במי הלימון.
מרכיבים שתצטרך
או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גסאו 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
לחתוך לפרוסות דקות ומאודלחתוך לפרוסות דקות ומאוד
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
תלתלי שוקולד לבן לאפייהתלתלי שוקולד לבן לאפייה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
4
מחממים את התנור ל-350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
בקערה גדולה מערבבים 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית, פירורי הלחם, הפטרוזיליה והשומר עם הפונטינה והפרמזן. מערבבים לתערובת. מתבלים במלח, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
פרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעםפרמז'ן-רג'יאנו מגורר טרי, ועוד לפי הטעם
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
6
מוציאים את הארטישוק מהמים, מייבשים ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ומטפטפים אותם בכ-1 כף שמן זית. ממלאים כל ארטישוק בתערובת פירורי הלחם ומסדרים אותם בתבנית אפייה. אל תפחדו לארוז את המלית לכל ארטישוק. מסדרים אותם צמודים זה לזה בצלחת כך שהם יהוו מעט ויוצרים לחות תוך כדי בישול. מעל הארטישוק את כל המלית שנותרה.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
מוסיפים מעט מים לתחתית התבנית כדי למנוע מהארטישוק להתייבש או להחריך בתחתית בזמן הבישול. מכסים את הכלי בשכבה הדוקה של נייר אלומיניום ומכניסים את כלי האפייה למרכז התנור.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
8
לאחר 45 דקות מוציאים את הכלי מהתנור. בדוק את החלק הרך ביותר של הארטישוק, היכן שהגבעול והלב נפגשים, בעזרת קצה סכין. הסכין צריכה לנקב ולהסיר ללא התנגדות.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
9
מסירים את נייר הכסף ומניחים את הכלי מתחת לפטם למשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
לתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותםלתבלין (פובלנוס ישתנה בחריפותם
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
10
מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
11
חוצים כל ארטישוק לשניים כדי לחשוף את המלית, מסדרים על צלחות הגשה ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות