קושימומחה
מוכן ב1 ש, 35 דק.
מנות6
ציון בריאות39
מגזין

ארטישוקים ממולאים

ארטישוקים ממולאים
ארטישוק ממולא דורש בערך שעה ו-35 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 1.93$ למנה, תקבלו מנה של 6. מנה אחת מכילה 268 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-15 גרם שומן. 100 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. גשו לסופר וקנו ארטישוק, פרמזן, גבינת פונטינה ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 93%. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם ארטישוק ממולא, ארטישוק ממולא וארטישוק ממולא.

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מכינים קערת מים קרים מספיק גדולה כדי להכיל את 6 לבבות הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
ל-4 לימונים, מיץ, מחולקיםל-4 לימונים, מיץ, מחולקים
1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף1/4 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד לטפטוף
ציוד שתשתמש בו
1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס1 קצח קטן או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
3
מוסיפים למים מיץ מ-2 לימונים. השתמשו בסכין חיתוך כדי לקצץ את העור הירוק הכהה מהגבעול ומבסיס כל ארטישוק. פורסים גם כ-2 עד 3 אינץ' מהחלק העליון. בתנועה מעגלית, בעזרת סכין חיתוך או קולפן או ידיים, מקלפים את השכבה המרירה החיצונית, ירוקה כהה, של הלב עד לחשיפה של החלק הבשרני והירוק הבהיר. חותכים ומשאירים כ-2 עד 3 סנטימטרים מהגבעול. השתמשו בכף כדי לגרוף את ה"חציר" או ה"חנק" ממרכז כל ארטישוק. סוחטים מעט ממיץ הלימון שנותר על הארטישוק, אם רוצים, משפשפים את הלימון ישירות עליהם כדי למנוע את שינוי צבעם, ואז טבלו אותם במי הלימון.
מרכיבים שתצטרך
או 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גסאו 1/2 קצח בינוני, שכבה חיצונית קשה הוסרה, חצויה לאורך, חתוכה לפרוסות דקות וקצוצות גס
לחתוך לפרוסות דקות ומאודלחתוך לפרוסות דקות ומאוד
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
4
מחממים את התנור ל-350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
5
בקערה גדולה מערבבים 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית, פירורי הלחם, הפטרוזיליה והשומר עם הפונטינה והפרמזן. מערבבים לתערובת. מתבלים במלח, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
6
מוציאים את הארטישוק מהמים, מייבשים ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ומטפטפים אותם בכ-1 כף שמן זית. ממלאים כל ארטישוק בתערובת פירורי הלחם ומסדרים אותם בתבנית אפייה. אל תפחדו לארוז את המלית לכל ארטישוק. מסדרים אותם צמודים זה לזה בצלחת כך שהם יהוו מעט ויוצרים לחות תוך כדי בישול. מעל הארטישוק את כל המלית שנותרה.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות
3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים3/4 פאונד תפוחי אדמה אדומים קטנים (בערך 5), פרוסים
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
7
מוסיפים מעט מים לתחתית התבנית כדי למנוע מהארטישוק להתייבש או להחריך בתחתית בזמן הבישול. מכסים את הכלי בשכבה הדוקה של נייר אלומיניום ומכניסים את כלי האפייה למרכז התנור.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
8
לאחר 45 דקות מוציאים את הכלי מהתנור. בדוק את החלק הרך ביותר של הארטישוק, היכן שהגבעול והלב נפגשים, בעזרת קצה סכין. הסכין צריכה לנקב ולהסיר ללא התנגדות.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
9
מסירים את נייר הכסף ומניחים את הכלי מתחת לפטם למשך 5 דקות.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות פלוס 1 כפית חומץ אורז (לא מתובל)2 כפות פלוס 1 כפית חומץ אורז (לא מתובל)
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
10
מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
11
חוצים כל ארטישוק לשניים כדי לחשוף את המלית, מסדרים על צלחות הגשה ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
מעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועותמעבדים גבינה אמריקאית, חתוכה לרצועות