חציל עם יוגורט Urfa Biber
צריך ללא גלוטן, מנה ראשונית וצמחונית? חציל עם יוגורט Urfa Biber יכול להיות מתכון מצוין לנסות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 1 גרם של שומן, וסך הכל 68 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. אנשים רבים הכינו את המתכון הזה, ו-111 היו אומרים שזה פגע במקום. זמן הכנת המתכון כ 10 דקות. גשו לסופר וקנו שום, יוגורט מתוח, חצילים, ועוד מספר מצרכים כדי להפוך אותו היום. נסו פיצה תפוחי אדמה קלויה עם גבינת עיזים, עשבי תיבול האביב ו Urfa Biber, חציל מעושן עם צנוברים ופלפל אורפה, ו אורז ממולא פלפלים (Zeytinyagli Biber Dolmasi) (מתכונים דומים).
הוראות
לזרוק חצילים עם כמה צביטות כבדות של מלח במקום מסננת מעל כיור.
מחממים מחבת ברזל יצוק על גבוה עד שהוא מעשן, ואז להוסיף רק מספיק שמן זית לתחתית המעיל דק.
מוסיפים חצילים וזורקים למעיל בשמן. מערבבים לעתים רחוקות במשך חמש דקות עד חצילים מפתחת חציל על כמה צדדים. להפחית את החום בינוני ומבשל עד חצילים הוא רך מאוד, ערבוב בתדירות גבוהה יותר מאשר לפני כדי למנוע שריפה.
מוסיפים שום, אורפה ביבר, כמון ומבשלים 1 דקה או עד התבלינים הם ארומטיים, ואז לכבות את החום ומערבבים במהירות יוגורט למעיל. מבשלים עד שרוטב היוגורט מתהדק מעט ובריכות קטנות של שמן כתום.
מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד עם קישוט של כוסברה קצוצה.