לבשל את הספר: ג'לאטו סטאוט שוקולד
לבשל את הספר: ג'לאטו סטאוט שוקולד עשוי להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 1427 קלוריות, 24 גרם חלבון ו 86 גרם שומן. והוא יספק כ 2 מנות. המתכון הזה מכסה %36 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. יום האב יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו ג'לאטו משוקולד, חלב, חלמונים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו לבשל את הספר: ג'לאטו דה קרמה, מבשלים את הספר: ג'לאטו שמן זית, ו לבשל את הספר: מוס שוקולד הטוב ביותר (מתכונים דומים).
הוראות
עבור בסיס השוקולד: בסיר כבד התחתון, לשלב את החלב והשמנת.
מניחים מעל חום בינוני-נמוך ומבשלים, ערבוב מדי פעם כך העור אינו יוצר, עד בועות זעירות להתחיל להיווצר סביב הקצוות ואת התערובת מגיעה לטמפרטורה של 77°. לכבות את החום לטאטא אבקת הקקאו.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים או מקציפים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת חלקה.
בינתיים, בקערה עמידה לחום בינונית, לטאטא את החלמונים עד חלקה. בהדרגה לטאטא את הסוכר עד שהוא משולב היטב ואת התערובת היא עבה חיוור צהוב. מזג את חלמונים ביצה על ידי לאט מאוד לשפוך בתערובת חלב חם, לטאטא ברציפות. להחזיר את פודינג לסיר ולמקם על אש נמוכה. לבשל, ערבוב לעתים קרובות עם כף עץ, עד פודינג הוא עבה מספיק כדי לצפות את החלק האחורי של הכף וזה מגיע לטמפרטורה של 85°. לא מביאים לרתיחה.
יוצקים את התערובת דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה נקייה מגניב לטמפרטורת החדר, ערבוב כל 5 דקות בערך. כדי לקרר את פודינג במהירות, לעשות אמבט קרח על ידי מילוי קערה גדולה עם קרח ומים ומניח את הקערה עם פודינג בו; מערבבים את פודינג עד מקורר. לאחר מקורר לחלוטין, מכסים ומקררים עד קר מאוד, לפחות 4 שעות או לילה.
יוצקים את הבירה לסיר בינוני ומניחים על אש בינונית-נמוכה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד מופחת 1 כוס, צופה במחבת בזהירות כך הבירה לא להרתיח מעל (לקחת את המחבת את החום מיד אם זה מתחיל לבעבע במהירות ולעלות לפסגה).
הסר את המחבת מהחום, ולתת להתקרר לחלוטין.
העברה לקערה, כיסוי, ומקרר עד קר, על 1 שעה.
בעדינות לטאטא את הבירה מופחת אבקת מאלט לתוך הבסיס.
יוצקים את התערובת לתוך מיכל של מכונת גלידה ו נטישה על פי הוראות היצרן.
העברה במיכל אטום להקפיא לפחות 2 שעות לפני ההגשה.