לחם שיפון ברי
לחם שיפון דורש סביב 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 230 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 1g של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו מים, זרעי קימל, קמח ועוד מספר מצרכים לעשות היום. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular סופר של 89%. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו פודינג לחם פירות יער מעורב עם רוטב לימון ברי שיכור (מתכונים דומים).
הוראות
הפוך את הספוג: בקערה גדולה, לערבב את קמח החיטה המלאה עם המים ושמרים עד מעורבב. לכסות ולתת לעמוד לילה בטמפרטורת החדר.
הפוך את הלחם: בסיר בינוני, לכסות את גרגרי השיפון עם המים, להוסיף קמצוץ גדול של מלח ולהביא לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד גרגרי השיפון רכים, כ 45 דקות.
לנקז ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את גרגרי השיפון לספוג. באמצעות כף עץ, מערבבים בקמח שיפון, קמח חיטה מלאה, זרעי קימל ו 1 כף בתוספת 1 כפית מלח. כאשר הבצק הופך נוקשה מדי לערבב, לגרד אותו על משטח עבודה משוריין. באמצעות מגרדת בצק, ללוש קלות את הבצק, הוספת כל שאריות קמח, עד הבצק יוצר מסה מלוכדת אך דביקה.
מעבירים את הבצק לקערה נקייה. מכסים ונותנים לעמוד במקום קריר עד שהבצק גדל בנפח בשני שלישים ומחזיק רושם כאשר נלחץ קלות, כ -2 שעות.
לגרד את הבצק החוצה על משטח מקומח קלות. שימוש בידיים משוריינות, ללוש בקצרה את הבצק.
חותכים אותו לשניים ולעצב כל חצי לתוך סיבוב 7 אינץ'.
מפזרים קליפה גדולה או גיליון אפייה ללא מסגרת בנדיבות עם קמח תירס.
להעביר את הכיכרות לקליפה, משאיר כ -3 סנטימטרים ביניהם.
תן לעמוד במקום קריר עד הבצק הוא עלה היטב ומחזיק רושם קל כאשר לחץ קל, על 1 שעה.
מניחים אבן פיצה או אריחי אפייה במדף התחתון של התנור. מחממים התנור ל 350 במשך 30 דקות. החלק את הכיכרות על האבן שחומם מראש או לאפות על תבנית האפייה במשך 30 דקות. להפחית את טמפרטורת התנור ל 325 ולהמשיך לאפות במשך כ 45 דקות, או עד כיכרות הם עלו יפה משחימים; הם צריכים להישמע חלולים כאשר טפח על הקרקעית.
להעביר את הכיכרות למתלה להתקרר לפחות 4 שעות לפני חיתוך.
הפוך קדימה: הלחם יכול להיות בקירור עד 10 ימים.