מרק ארטישוק שמנת
צריך מרק ללא גלוטן וצמחוני? מרק ארטישוק קרמי יכול להיות מתכון מצוין לנסות. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מנה אחת של מנה זו מכילה סביב 6 גרם חלבון, 17 גרם שומן, ובסך הכל 261 קלוריות. מתכון זה מאוכלרשת יש 13 אוהדים. סתיו יהיה מיוחד עוד יותר עם המתכון הזה. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח מסביב 45 דקות. גשו לסופר וקנו שום, פלפל, ציר עוף, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון ספוני של 68%. ציון זה מוצק. מתכונים דומים: מרק ארטישוק שמנת, מרק ארטישוק ותרד שמנת, ו ארטישוק שמנת, תרד ומרק עוף.
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
מחממים שמן זית בסיר כבד וגדול על אש בינונית.
מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות.
מוסיפים את הארטישוקים, הציר, המלח והפלפל ומבשלים עד שהירקות רכים, כ -20 דקות.
בעזרת בלנדר טבילה כף יד, או בבלנדר במנות*, מחית את המרק.
מוסיפים את 2 כפות המסקרפונה ומערבבים שוב לאיחוד. בקערה קטנה מערבבים את יתרת 1/3 כוס המסקרפונה לריכוך.
מצקת את המרק לקערות הגשה. חותכים את החלק העליון של כל אחד מהמרקים בכף מגבינת המסקרפונה המרוככת ומעליהם את הגבינה עירית.
מוציאים נוזלים מהחום ומאפשרים להתקרר לפחות 5 דקות.
מעבירים נוזלים לבלנדר או למעבד מזון וממלאים אותו לא יותר מחצי הדרך. אם משתמשים בבלנדר, שחררו פינה אחת של המכסה. זה מונע את אפקט ואקום שיוצר פיצוצים חום.
מניחים מגבת מעל החלק העליון של המכונה, דופקים כמה פעמים ואז מעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק.