גשו לסופר וקנו עגבניות משומר, מלח כשר, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו מרק עגבניות, מרק עגבניות, ו מרק עגבניות שמנת (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים את החמאה בסיר מרק גדול מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
חמאה
מרק
ציוד שתשתמש בו
סיר
2
מוסיף את הבייקון ומבשל, ערבוב, עד פריך ורוב השומן שניתנו, על 1 דקה. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את הבייקון לצלחת מרופדת במגבת נייר ולהניח בצד. מנמיכים את החום בינוני, מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי ושום ומבשלים, מכוסים, ערבוב מדי פעם, עד רך וריחני, על 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גזר
סלרי
שום
בייקון
בצל
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררת
מגבות נייר
3
מערבבים את הקמח ומבשלים, ערבוב, במשך 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרה
4
יוצקים את המרק ואת העגבניות ומביאים לרתיחה תוך לטאטא כל הזמן. לקשור את גבעולי הפטרוזיליה, קורנית, עלה דפנה יחד עם חתיכת חוט מטבח ולהוסיף לסיר. מנמיכים את החום ומבשלים במשך 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עלי דפנה
עגבנייה
פטרוזיליה
מרק
טימין
ציוד שתשתמש בו
חוט מטבח
מקציף
סיר
5
הסר מהחום ולאפשר להתקרר.
6
כאשר בסיס המרק הוא מגניב, להסיר ולהשליך את צרור עשבי תיבול. עבודה בקבוצות, להעביר את התערובת לבלנדר ומחית עד חלקה. באמצעות מסננת על קערה גדולה, מסננים את מחית העגבניות. להחזיר את מחית לסיר ולחמם מחדש על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
מחית עגבניות
מרק
ציוד שתשתמש בו
בלנדר
מסננת
קערה
סיר
7
לטאטא את השמנת הכבדה והמלח לתוך המרק ומתבלים עם פלפל לפי הטעם. מחלקים בין קערות מרק חמות, מקשטים עם בייקון פריך, ומגישים מיד.