קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות4
ציון בריאות15
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

מרק עגבניות

מרק עגבניות
גשו לסופר וקנו עגבניות משומר, מלח כשר, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו מרק עגבניות, מרק עגבניות, ו מרק עגבניות שמנת (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את החמאה בסיר מרק גדול מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
חמאהחמאה
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
2
מוסיף את הבייקון ומבשל, ערבוב, עד פריך ורוב השומן שניתנו, על 1 דקה. באמצעות כפית מחוררת, להעביר את הבייקון לצלחת מרופדת במגבת נייר ולהניח בצד. מנמיכים את החום בינוני, מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי ושום ומבשלים, מכוסים, ערבוב מדי פעם, עד רך וריחני, על 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גזרגזר
סלריסלרי
שוםשום
בייקוןבייקון
בצלבצל
ציוד שתשתמש בו
כף מחוררתכף מחוררת
מגבות ניירמגבות נייר
3
מערבבים את הקמח ומבשלים, ערבוב, במשך 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
4
יוצקים את המרק ואת העגבניות ומביאים לרתיחה תוך לטאטא כל הזמן. לקשור את גבעולי הפטרוזיליה, קורנית, עלה דפנה יחד עם חתיכת חוט מטבח ולהוסיף לסיר. מנמיכים את החום ומבשלים במשך 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עלי דפנהעלי דפנה
עגבנייהעגבנייה
פטרוזיליהפטרוזיליה
מרקמרק
טימיןטימין
ציוד שתשתמש בו
חוט מטבחחוט מטבח
מקציףמקציף
סירסיר
5
הסר מהחום ולאפשר להתקרר.
6
כאשר בסיס המרק הוא מגניב, להסיר ולהשליך את צרור עשבי תיבול. עבודה בקבוצות, להעביר את התערובת לבלנדר ומחית עד חלקה. באמצעות מסננת על קערה גדולה, מסננים את מחית העגבניות. להחזיר את מחית לסיר ולחמם מחדש על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
מחית עגבניותמחית עגבניות
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
בלנדרבלנדר
מסננתמסננת
קערהקערה
סירסיר
7
לטאטא את השמנת הכבדה והמלח לתוך המרק ומתבלים עם פלפל לפי הטעם. מחלקים בין קערות מרק חמות, מקשטים עם בייקון פריך, ומגישים מיד.
מרכיבים שתצטרך
שמנת כבדהשמנת כבדה
פלפלפלפל
בייקוןבייקון
מלחמלח
מרקמרק
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
מקציףמקציף