סלק צונן עם שמנת חמוצה
סלק צונן עם שמנת חמוצה עשוי להיות התוספת שחיפשתם. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון זה נטול גלוטן וצמחוני יש 93 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לך סלק, שמנת, שמן זית, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: סלק קלוי עם שמנת חמוצה, טליאטלה עם סלק מגורר, שמנת חמוצה ופטרוזיליה, ו Character הארקטי עם שמנת חזרת, סלק מתוק חמוץ, וירקות שן הארי.
הוראות
מניחים את הסלק ו 1 כף המלח בסיר גדול ולהוסיף מים קרים מספיק כדי לכסות על ידי 2 אינץ'. מביאים לרתיחה, להפחית את החום לרתיחה, ומבשלים עד סכין קילוף יכול להיות מוכנס בצורה חלקה לתוך סלק, כ 25 דקות, בהתאם לגודל.
לנקז ולשטוף תחת מים זורמים קרים עד מגניב מספיק כדי להתמודד.
הסר את העורות. (הם צריכים לחמוק בקלות, סימן נוסף של doneness.)
מניחים את הסלק בקערה ומקררים לפחות 1 שעה. תחתוך אותם לחצי לאורכו. מסדרים את החצאים על 6 צלחות הגשה.
טפטוף עם שמן וחומץ, ואז מפזרים את המלח והפלפל הנותרים.
מגישים עם מנה של שמנת חמוצה בצד וכמה שמיר קצוץ.טיפ: חפשו סלק במגוון צבעים בשוק החקלאים המקומי. קנדי קיין (בתמונה) הוא מגוון נפוץ יחסית עם פסים אדומים ולבנים.