סלק קלוי ופטה גראטן עם נענע טרי
אם יש לך שן שום, חמאה, גבינת פטה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 4 דקות. מתכונים דומים: סלק קלוי ופטה גראטן עם נענע טרי, סלט סלק עם פטה, כתום ונענע, ו קוסקוס טאבולה עם נענע ופטה טריים.
הוראות
מניחים סלק בתבנית אפייה קטנה.
הוסף מספיק מים כדי להגיע לעומק של 1/4 אינץ'.
מפזרים קלות עם מלח ופלפל. מכסים בחוזקה בנייר כסף.
אופים עד סלק רך, על 50 דקות. לחשוף בזהירות (קיטור ישוחרר) וקריר. לקלף סלק; לחתוך לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'. לעשות קדימה יכול להתבצע 2 ימים קדימה. כיסוי וצינה. מחממים תנור ל 218°. להביא שמנת, גבעולי מנטה, ושום להרתיח בסיר קטן כבד.
הסר מהחום, לכסות, ולתת תלול 15 דקות. בינתיים, חמאה קלה 1 1/2-צלחת גראטן ליטר או צלחת אפייה רדודה אחרת. מסדרים סלק פרוס בשכבות זוגיות בצלחת, מפזרים כל שכבה קלות עם מלח. תערובת קרם זן על סלק בצלחת.
אופים עד הקרם מבעבע בקצוות ו פטה הוא השחמה כתמים, על 20 דקות.
מפזרים פלפל ונענע קצוצה מעל.
בואו לעמוד 5 דקות לפני ההגשה.