עוגת גבינה עם שוקולד-תפוזים
, המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 20 מנות. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 23 גרם של שומן, וסך הכל 293 קלוריות. לך לחנות ותביא מרמלדה כתומה, גרידת תפוז, גבינת שמנת מפילדלפיה, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 6 שעות ו-20 דקות. נסו עוגת גבינה כתומה עם זיגוג כתום-מנדרינה, עוגת גבינה עם שוקולד כתום, ו עוגת גבינה עם שוקולד-תפוזים (מתכונים דומים).
הוראות
Combine wafer crumbs, cinnamon and butter; press onto bottom of 9-inch springform pan.
Beat cream cheese and sugar in large bowl with mixer until blended.
Add sour cream and vanilla; mix well.
Add eggs, 1 at a time, mixing on low speed after each just until blended.
Transfer 3 cups batter to medium bowl; stir in melted chocolate.
Bake 30 min. Meanwhile, stir liqueur and orange zest into remaining batter; refrigerate until ready to use.
Reduce oven temperature to 163°. Spoon remaining batter over baked chocolate layer in pan; bake 30 min. or until center is almost set. Run small knife around rim of pan to loosen cake; cool before removing rim. Refrigerate cheesecake 4 hours.
Heat marmalade just until warmed; spoon over cheesecake just before serving.