עוגת זהב עם ציפוי שמנת חמוצה שוקולד
גשו לסופר וקנו קרם, סודה לשתייה, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות עם כפית ציון של 23% המנה הזאת לא כל כך סופר. מתכונים דומים: עוגת זוקיני שוקולד עם ציפוי שמנת חמוצה, עוגת מיונז שוקולד עם ציפוי שמנת חמוצה, ו עוגה צהובה עם ציפוי שוקולד שמנת חמוצה.
הוראות
מחממים תנור ל 177°. חמאה 2 (9-by 2-אינץ') מחבתות עוגה עגולות ותחתיות קו של כל אחד עם סיבובים של שעווה או נייר קלף. חמאה נייר מחבתות אבק עם קמח, לדפוק את עודף.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
הכה יחד חמאה וסוכר בקערה גדולה עם מיקסר חשמלי עד אור ורך.
מוסיפים ביצים 1 בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת, ואז מכים בוניל.
מוסיפים חצי מתערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה עד רק מעורבב.
מוסיפים שמנת חמוצה, ערבוב עד רק בשילוב, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח הנותרת, ערבוב במהירות נמוכה עד הבלילה חלקה.
מחלקים את הבלילה בין מחבתות, מחליקים צמרות.
אופים באמצע התנור עד העוגה הוא קפיצי למגע ובוחן יוצא נקי, 30 עד 40 דקות. מגניב מחבתות על מדפים 10 דקות, ואז להתהפך על מדפים, להסיר נייר, מגניב לחלוטין.
לקצץ צמרות של שכבות עוגה מקורר עם סכין משונן ארוך אם יש צורך לעשות שטוח ורמה. חצי כל שכבה אופקית עם סכין משונן לעשות סך של 4 שכבות.
שים שכבת עוגה 1 על צלחת עוגה ומרח עם ציפוי כוס 3/4.
שכבת שכבות העוגה שנותרו באמצעות ציפוי 3/4 כוס בין כל שכבה. כפור העליון וצדדים של עוגה עם הנותרים ציפוי.
* שכבות עוגה יכול להתבצע 1 יום לפני הרכבה ונשמר, עטוף היטב בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר.* העוגה יכולה להיות מורכבת 1 יום קדימה ומקוררת בשומר עוגה או מכוסה באופן רופף עם ניילון לעטוף (השתמש קיסמים להחזיק הרחק ציפוי). הביאו לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.* הבלילה הזאת יכולה להיות אפויה 13 - על ידי 9-על ידי 2 אינץ פאן 50 עד 55 דקות; או 30 (1/2 כוס) כוסות מאפין על 25 דקות.* השתמשנו 2 שקיות מאפה, אחד מצויד עם קצה 3/4 אינץ 'רגיל והשני מצויד ברצועת 3/4 אינץ' (basketweave) קצה, וזוגות כדי לקשט את העוגה שלנו, אבל זה לא יהיה פחות אטרקטיבי או טעים אם תחליט פשוט להשתמש בנרות.