עוף לימוני
אם יש לכם שמן זית, חמאה, לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. מתכונים דומים: מרק עוף לימוני, עוף לימון פיקטה, ו עוף לימון ואורזו.
הוראות
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מניחים את הקמח בקערה רדודה. מתבלים את חזה העוף במלח, ולאחר מכן לחץ בעדינות לתוך הקמח כדי מעיל; לנער את הקמח העודף. מסדרים את העוף במחבת. מבשלים עד חום זהוב, 7 עד 10 דקות בכל צד.
מוסיפים את היין הלבן ומיץ לימון. המשך לבשל עד שדי העוף כבר לא ורודים במרכז ונוזל הבישול מצטמצם בחצי, 5 עד 7 דקות יותר.
הסר את המחבת מחום, ומערבבים חמאה לתוך הרוטב עד מומס.
יוצקים רוטב על חזה העוף, ומקשטים עם צלפים ופלחי לימון.