קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות30
מגזין

פאייה

פאייה
פאייה עשויה להיות מתכון טוב להרחבת תיבת מתכוני המנה העיקרית שלך. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-40 גרם חלבון, 34 גרם שומן ובסך הכל 792 קלוריות. מתכון ואינו מכיל גלוטן, וללא חלב מגיש 8 ומחירו 2.46$ למנה. גשו לסופר וקנו רוזמרין, פפריקה, מלח כשר ועוד מספר מצרכים להכנתם היום. 97 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מדהים של 91%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו פאייה מיקסטה במחבת (פאייה עם פירות ים ובשר), פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר), ומחבת פאייה מיקסטה (פאייה עם פירות ים ובשר).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: מתנע ארובה, עיתון, שמן צמחי ו-4 פאונד פחם טבעי, מחבת פאייה מפלדת פחמן בגודל 15 אינץ'
מרכיבים שתצטרך
חוטי זעפרןחוטי זעפרן
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות אורז קצר או בינוני3 כוסות אורז קצר או בינוני
3
מפזרים 4 עד 5 חתיכות עיתון בשמן צמחי ומניחים בתחתית פתח ארובת פחמים. ממלאים את הארובה במחצית מהפחם ומדליקים את העיתון.
מרכיבים שתצטרך
אורז קצר או בינוניאורז קצר או בינוני
4
כאשר הפחמים מכוסים קלות באפר אפור, יוצקים בזהירות על הרשת התחתונה של גריל קומקום ומפזרים באופן שווה. משטחים את הפחם הלא מואר שנותר, ומפזרים בצורה אחידה כדי לא לחנוק את הפחם המואר. מכניסים את הרשת השנייה לקומקום ומכסים עד לבישול.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
5
בינתיים, חצו את העגבניות בחצי והוציאו את הגרעינים למסננת דקה המונחת מעל קערה קטנה כדי לתפוס את המיץ. מגררים את חצאי הזרעים בצד החור הגדול של פומפיה קופסה וזורקים את הקליפות.
מרכיבים שתצטרך
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף3 פאונד עם עצם, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
פומפיה תיבתפומפיה תיבת
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6
מערבבים את המיץ השמור והעגבנייה המגוררת ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
7
מחממים את מרק העוף בקומקום או בסיר 4 ליטר על אש גבוהה עד שהוא מגיע ל-200 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
8
מסירים את המרק מהאש ומכסים כדי לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
9
מערבבים את האורז, הזעפרן, הרוזמרין, 1 כפית מהמלח והפפריקה בקערת ערבוב קטנה.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפויחסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי
זעפרןזעפרן
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
כמו גבינות לטאקוכמו גבינות לטאקו
10
מחממים את שמן הזית במחבת הפאייה על הגריל המוכן. מתבלים את העוף מכל הצדדים ב-2 כפיות המלח הנותרות. לאחר ששמן הזית מנצנץ, מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים, כ-5 עד 6 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לשוליים החיצוניים של התבנית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
11
מוסיפים את השעועית הירוקה, הפלפל האדום, הפלפל הירוק והשום למרכז המחבת ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך ולהכהות בצבע, כ-2 עד 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס פלפל ירוק קצוץ, לא חובה1/4 כוס פלפל ירוק קצוץ, לא חובה
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
שעועית ירוקהשעועית ירוקה
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
12
מוסיפים את העגבניות והמיץ שלהן ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתפוגגים והעגבניות מסמיכות ומתכהות, כ-4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
13
מוסיפים את תערובת האורז למרכז המחבת ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך דקה.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
14
מחלקים מחדש את נתחי העוף על גבי האורז.
מרכיבים שתצטרך
קונכיות קנלוניקונכיות קנלוני
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
15
מוסיפים 4 כוסות ממרק העוף החם ומערבבים לפיזור שווה של האורז במחבת, מוודאים שכל האורז שקוע לחלוטין בנוזל. מנקודה זו ואילך אין לערבב את הפאייה. לאחר 8 עד 9 דקות, כאשר כל הנוזלים נספגים והאורז נראה יבש, מוסיפים עוד 4 כוסות מרק. ממשיכים לבשל ללא ערבוב, עד שהנוזל נספג, כ-8 עד 9 דקות. האורז צריך להיות יציב לביס ולגרגרים יש נקודה לבנה קטנטנה במרכז.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
16
מוסיפים את כוס המרק הנותרת לפי הצורך, עד שהאורז מוכן. שימו לב למדורה כדי לוודא שהיא מתחממת בצורה אחידה והתאם את המחבת כדי למנוע בישול לא אחיד.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
17
מסירים את המחבת מהאש, מכסים במגבת ומניחים 15 דקות לפני ההגשה.
מרכיבים שתצטרך
תהתה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)

יין מומלץ: Tempranillo, Grenache, אלברינו

פאלן בתפריט? נסה להתאים עם טמפרניו, גרנאש ואלברינו. כאשר משלבים יין עם מאכלים ספרדיים, מדוע שלא תפעל לפי הכלל 'מה שגדל ביחד הולך ביחד'? אנו ממליצים על אלבריניו ליין לבן ועל גרנאצ'ן וטמפרניו לאדום. יין אחד שתוכלו לנסות הוא פינו נואר ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי. יש לו 4.9 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-110 דולר.
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
ויליאמס סליאם עמק הנהר הרוסי פינו נואר
נראה כי ניחוחות דובדבן אדום, תות שדה וניחוחות עלי ורדים דהויים שרים ברשימה העליונה בהצעה המפתה הזו. רמזים של שורש סלק, עשבי תיבול יבשים ותבליני עץ מציעים כמה תווי בס להשלמת הסוויטה התזמורתית הנהדרת הזו. עם אוויר, הניחוחות מתעצמים עם תווים של דובדבן מורלו. החך צפוף מאוד בכניסה עם פס חזק של מינרליות עד לסיום. הטאנינים בעלי גרגירים עדינים במיוחד ומזכירים תה ציילון. הפינו נואר של עמק הנהר הרוסי 2015 הוא קלאסי, ומדגיש את האלגנטיות והעוצמה של אזור גידול נהדר באמת. הפינו נואר עבור תערובת זו נלקח בעיקר מכרם דרייק אסטייט שלנו, ומ-Williams Selyem Estate Vineyard.