פיתות טלה טורקיות עם רוטב עגבניות
פיתות טלה טורקיות עם רוטב עגבניות דורש בערך 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה עד 22 גרם חלבון 37 גרם של שומן, וסך הכל 483 קלוריות. לכו לחנות ותרימו את כל הכמון, כמון טחון, מלח ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. נסו פיתות טלה טורקיות עם רוטב עגבניות, פיטות כבש עם עגבניות, בצל ירוק ורוטב יוגורט מנטה, ו פיתות טלה ברוטב לימון נענע (מתכונים דומים).
הוראות
שלב הראשון 13 מרכיבים 2 כפות שמן בקערה גדולה; לערבב היטב. (ניתן להכין 1 יום קדימה. מכסים ומקררים.) באמצעות ידיים לחות ו 1/4 כוס לכל, צורה תערובת כבש לתוך כ 20 קציצות סגלגל מדידה כ 3x1 1/2x1/2 אינץ'. מסדרים קציצות על גיליון נייר.
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה כבדה על חום בינוני גבוה.
הוסף קציצות; לבשל עד השחמה, על 4 דקות לכל צד. באמצעות כפית מחוררת, להחזיר קציצות לסכל. מילואים טפטוף במחבת.
טפטוף חום במחבת מעל חום בינוני.
מוסיפים בצל ושום; sauté עד בצל רך, על 5 דקות.
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון וכלספייס. מביאים לרתיחה, מגרדים חתיכות משחימות. מערבבים מולסה רימונים. להחזיר קציצות למחבת. להפחית את החום בינוני-נמוך, כיסוי, ומבשלים עד הקציצות מבושלים דרך ומכרז, על 20 דקות.
מעביר קציצות לקערה. להטות מחבת וכפית שומן מעל הרוטב. רוטב מבשלים עד מעובה מעט, מועך עגבניות עם גב של מזלג, על 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל. להחזיר קציצות לרוטב.
בינתיים, מחממים תנור ל 350°f. לעטוף פיתות בנייר כסף; אופים 12 דקות כדי לחמם.
קציצות מבושלות ברוטב עד מחומם דרך; לערבב בצל ירוק.
חותכים פיתות לשניים; בעדינות לפתוח כל חצי.
מניחים 1 או 2 קציצות וקצת רוטב לתוך כל פיתה חצי העליון עם מנה של יוגורט.
* סירופ רימונים עבה הזמין בשווקים המזרח תיכוניים ובכמה סופרמרקטים.