פסטה עוף עם טימין-רוטב שמנת מנטה
פסטה עוף עם טימין-רוטב שמנת מנטה דורש מסביב 40 דקות מההתחלה ועד הסוף. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 47 גר' של חלבון, 35 גרם של שומן, וסך הכל 904 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. זה עובד היטב כמנה עיקרית. מתכון זה מן מתכונים פשוט דורש גרידת לימון, שמן זית כתית נוספת, טימין, ופלפל. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על מתכונים דומים אלה: עוף בגריל עם רוטב שמנת טימין פטריות, עוף בגריל עם שום, חרדל מחיטה מלאה ורוטב קרם טימין, ו חזה עוף עם רוטב שמנת שיטאקי-טימין וגזר גמדי קלוי.
הוראות
מחממים 4 ליטרים של מים מלוחים (1 כף מלח עבור כל 2 ליטרים) בסיר גדול עבור הפסטה.
חום העוף: כמו המים מתחמם, להכין את העוף.
מחממים שמן זית במחבת גדולה בגובה בינוני. מתבלים את חתיכות העוף בנדיבות עם מלח ופלפל שחור טחון טרי.
הוסף את חתיכות העוף למחבת החמה, להפיץ אותם בתחילה ולאחר מכן לא ערבוב אותם, כך שיש להם הזדמנות חום. לאחר השחמה קלה בצד אחד, להשתמש מלקחיים כדי להפוך את החתיכות על כך שהם חומים בצד השני.
כאשר חתיכות הם השחמה משני הצדדים, ופשוט מבושל דרך, להסיר צלחת מרופדת מגבת נייר.
הפוך את הרוטב: Deglaze המחבת עם יין לבן. השתמש בכפית עץ כדי לגרד את חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת.
הוסף את מלאי העוף ולתת נוזלים להפחית בחצי (להגביר את החום במידת הצורך).
מוסיפים את השמנת, המנטה, קורנית, גרידת לימון, דבש, מלח וחומץ. להפחית את הרוטב בחצי שוב.
מבשלים את הפסטה: ברגע שמי הפסטה רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות בחבילת הפסטה.
מוסיפים פסטה ועוף לרוטב: כאשר הפסטה מוכנה, שומרים חצי כוס מים לבישול הפסטה, ומנקזים את הפסטה.
מוסיפים את הפסטה לרוטב השמנת כאשר רוטב השמנת הופחת בחצי ויכול לכסות את הכף בעובי עבה.
מוסיפים עוף לפסטה ולרוטב.
להוסיף יותר מלח ופלפל לפי הטעם (להיות נדיב עם שניהם!)
הוסף בחזרה חלק ממי הפסטה השמורים אם לאחר כמה דקות הפסטה צריכה יותר נוזל כדי לשחרר אותו.
מקשטים עם מנטה קצוצה וקצוצים.