צדפות צרובות מחבת עם ענבי שמפניה ושקדים
ערב השנה החדשה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו ברי אפוי עם ג'לי שמפניה ורוד, ענבים אדומים ושקדים מרקוניים, סטייק צרוב במחבת עם תרד, ענבים ושקדים, ו צדפות חרוכות מתובלות עם פנקייק תפוחי אדמה-אגס ושמפניה Beurre Blanc (מתכונים דומים).
הוראות
מפזרים צדפות עם מלח ופלפל.
ממיסים 3 כפות חמאה במחבת גדולה מאוד על חום בינוני גבוה. לבשל חמאה עד תחילת חום, על 2 דקות.
מוסיפים צדפות; מבשלים 2 דקות לכל צד.
העברת צדפות לצלחת; אוהל עם נייר כסף. ממיסים את החמאה שנותרה באותו מחבת על חום בינוני-גבוה.
להוסיף שאלוט וענבים; sauté עד שאלוט הם זהובים, ערבוב מדי פעם, על 2 דקות. מערבבים במיץ לימון ומיצי צדפות שנצברו. מביאים תערובת לרתיחה; מתבלים במלח ופלפל. מערבבים שקדים ופטרוזיליה.
מניחים 4 צדפות על כל אחת מ-4 צלחות. רוטב כפית מעל ומגישים.