צלי עם ירקות קלויים עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 48 גרם חלבון 45 גרם של שומן, וסך הכל 711 קלוריות. המתכון הזה מכסה %43 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. גשו לסופר וקנו עגבניות משומר, עשויות מבשר בקר לא, מלח כשר ופלפל, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו 10 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. נסו צלי בסיר אחד עם ירקות קלויים, צלי עם ירקות שורש קלוי, ו צלי עוף צלוי ירקות צלויים (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנור
2
מחממים תנור הולנדי גדול, עם מכסה, מעל חום בינוני גבוה. מתבלים את הבשר בנדיבות עם מלח ופלפל, ומפזרים קלות עם הקמח.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
קמח לכל מטרה
בשר
ציוד שתשתמש בו
תנור הולנדי
3
מוסיפים את השמן לסיר, מניחים את הבשר במחבת וצורב משני הצדדים עד חום מהגוני עמוק, כ -10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בשר
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת
סיר
4
להעביר את הבשר לצלחת.
מרכיבים שתצטרך
בשר
5
יוצקים הכל אבל על 2 כפות שמן מהמחבת.
מרכיבים שתצטרך
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מחבת
6
מוסיפים את הבצל והשום למחבת ומבשלים עד ריחני ורך, כ 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום
בצל
ציוד שתשתמש בו
מחבת
7
הוסף את העגבניות, לשבור אותם ביד כפי שאתה מוסיף אותם לסיר, ומבשל עד אדום לבנה עמוק, על 2 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
עגבנייה
ציוד שתשתמש בו
סיר
8
מוסיף את היין, ועם כף עץ לגרד את כל חתיכות השחמה שנצמדים לתחתית הסיר.
מרכיבים שתצטרך
יין
ציוד שתשתמש בו
כף עץ
סיר
9
מוסיפים את נוזלי העגבניות הנותרים, מרק בשר, טימין ועלי דפנה, ומביאים לרתיחה. להחזיר את הצלי לסיר, לקנן אותו בנוזל, לכסות ולהעביר סיר לתנור.
מרכיבים שתצטרך
עלי דפנה
מרק בשר
עגבנייה
טימין
ציוד שתשתמש בו
תנור
סיר
10
לבשל עד הצלי הוא רק במכרז, על 1 1/2 שעות.
11
הסר את המכסה ולהמשיך לבשל, חשופה עד מכרז על 1 שעה יותר.
12
בינתיים, לזרוק את הבצל, גזר, גזר לבן, ולפת עם שמן זית, מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית
גזר לבן
גזר
לפת
בצל
פלפל
מלח
13
פרוש על תבנית אפייה בשכבה 1. ייתכן שיהיה עליך להשתמש 2 גיליונות אפייה. לאחר הצלי יוצא מהתנור, להעלות את הטמפרטורה ל 450 מעלות F. לצלות את הירקות, מפנה בערך באמצע הבישול, עד קרמל ומכרז, על 30 עד 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ירק
מורחים
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייה
תנור
14
להעביר את הצלי לצלחת ולכסות באופן רופף עם נייר. לרפרף את השומן מפני השטח של הנוזל ולהשליך. מביאים את הרוטב לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ומבשלים עד מעובה. עבור רוטב לעבות להקציף בתערובת קורנפלור ולהביא לרתיחה. (בדוק את עובי הרוטב על ידי כפיות כמה על צלחת ולבדוק את העקביות). מערבבים את הפטרוזיליה, לטעום ולהתאים מלח ופלפל, לפי הצורך. שמור על הצלי חם ברוטב עד מוכן לחתוך.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
עמילן תירס
פטרוזיליה
רוטב
ציוד שתשתמש בו
מקציף
רדיד אלומיניום
15
פורסים את הצלי ושוכבים על מגש, מקיפים את הירקות.
מרכיבים שתצטרך
ירק
צלי קדרה
ציוד שתשתמש בו
סיר
16
יוצקים חלק מהרוטב על גבי ומגישים את הנותרים בסירת תחתית בצד.