רוטב הולנדז
זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. אם יש לכם ביצים עלומות, פלפל קאיין, חומץ טרגון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 10 דקות. וזה טוב. נסו רוטב הולנדז, רוטב הולנדז, ו רוטב הולנדז (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים חמאה 125 גרם בסיר ודוחפים כל מוצקים לבנים מפני השטח. שמור על החמאה חמה.
שים 2 חלמונים ביצה, כפית יין לבן או חומץ טרגון, קמצוץ של מלח והתזה של מים קרים כקרח בקערת מתכת או זכוכית שיתאים על מחבת קטנה.
להקציף במשך כמה דקות, ואז לשים את הקערה על פני מחבת של מים בקושי מבעבע להקציף ברציפות עד חיוור ועבה, על 3-5 דקות.
הסר מן החום לאט להקציף את החמאה המומסת, לאט לאט עד שלה כל משולב ויש לך הולנדז שמנת. (אם הוא מקבל עבה מדי, להוסיף התזה של מים.)
מתבלים במיץ לימון ופלפל אדום. להתחמם עד הצורך.
כדי להכין ביצים בנוסח בנדיקט, טוסט 2 חצאי מאפין, מעל כל חצי עם פרוסת חזיר מחומם וביצה עלומה, וכפית מעל מנה נדיבה של הולנדז.