שוקי טלה קלויים עם לימון ועשבי תיבול
נקס טלה צלוי עם לימון ועשבי תיבול יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מתכון זה משמש 6. צופה הדמות שלך? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 583 קלוריות, 51 גרם חלבון, ו 37 גרם שומן למנה. המתכון הזה מכסה 32% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. 1 אדם התרשמו מתכון זה. אם יש לכם מיורן, פטרוזיליה, מלח ופלפל כשר, וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לטעים כל כך. כדי להשתמש במיץ הלימון אתה יכול לעקוב אחר המנה העיקרית הזו עם עוגיות לחם לימון עם ציפוי לימון {מחווה לדודה רוקסן} כמו קינוח. זמן הכנת המתכון כ 11 שעות ו 45 דקות. נסו שוקי טלה עם עגבניות ועשבי תיבול טריים, שוקי טלה לימון עם ארטישוק לתינוק, ו נקס טלה קלוי איטי (מתכונים דומים).
הוראות
הכינו את הטלה יום מראש: עשו מספר חתכים בשוקיים בעזרת סכין קילוף והחליקו פרוסת שום לכל חריץ.
מניחים את השוקיים בתבנית אפייה גדולה, מזלפים את מיץ הלימון, הופכים למעיל ומתבלים במלח ופלפל מכל הצדדים.
מערבבים את הפטרוזיליה, הטימין והמרג ' ורם בקערה קטנה, ואז משפשפים את עשבי התיבול מעל הטלה. מכסים ומניחים בצד בטמפרטורת החדר למשך 1 שעה. לאחר 30 דקות מכניסים לתנור תנור הולנדי או סיר מכוסה בתנור ומחממים מראש ל -500 מעלות למשך 30 דקות לפחות.
מעבירים את השוקיים לצלחת ומזלפים את החמאה המומסת; שומרים את המרינדה. מוציאים בזהירות את הסיר שחומם מראש מהתנור. עובדים במהירות, מוסיפים את השוקיים, מוודאים שלפחות צד אחד של כל אחד נוגע בסיר החם. מחזירים את הסיר לתנור, ללא כיסוי, ומניחים את המכסה על מתלה תנור אחר כדי לשמור על חום. צולים את השוקיים במשך 25 דקות.
בינתיים הביאו לרתיחה את המרינדה השמורה ו 1/2 כוס מים בסיר קטן על אש בינונית.
יוצקים את המרינדה החמה על השוקיים, ואז מניחים יריעה גדולה של נייר כסף כבד מעל הסיר ומכסים במכסה החם. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל -350 מעלות וצולים 45 דקות, ואז מורידים את הטמפרטורה ל -200 מעלות ומבשלים 30 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את הטלה בפנים, ללא הפרעה, לסיום הבישול, 20 דקות.
מוציאים את הטלה מנוזל הבישול ומניחים בתבנית אפייה רדודה. מקררים את הבשר והרוטב בנפרד למשך הלילה.
כשמוכנים להגשה, מקמו מתלה בשליש העליון של התנור וחממו מראש ל -350 מעלות.
מזלפים את השאלוט בשמן זית בתבנית אפייה קטנה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הטלה ברפיון בנייר כסף.
אופים את הטלה והשאלוט במשך 25 עד 30 דקות, חושפים את הטלה ומברישים קלות בחמאה מומסת לאחר 15 דקות. בינתיים זורקים את השומן מהרוטב המצונן ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
מזלפים את הטלה המוגמר ושאלוט עם הרוטב ומקשטים בפטרוזיליה.