שעועית ירוקה עם שאלוט וגרידת קלמנטינה
גשו לסופר וקנו פלפל, שעועית, מלח כשר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. נסו סלמון עם שעועית ירוקה וגרידת לימון, שעועית ירוקה אגוזי לוז עם גרידת לימון ושמן כמהין, ו שעועית ירוקה בגריל עם שום וגרידת לימון (מתכונים דומים).
הוראות
למלא 4 1/2-עד 5 ליטר stockpot באמצע הדרך עם מים. מביאים לרתיחה על חום גבוה. ממלאים קערה עם מים קרים וכמה כוסות קרח.
מוסיפים שעועית ירוקה למים מלוחים רותחים. מבשלים 3 עד 5 דקות או עד אל דנטה.
ניקוז ושעועית הלם מיד באמבט הקרח. כאשר קריר, לנקז יבש לטפוח. מכסים בניילון נצמד, ומקררים 30 דקות או עד 1 יום.
מערבבים חמאה ושמן זית על חום בינוני-גבוה במחבת סאוט, ו סאוט שאלוט ו 1 כפית גרידה עד שקוף ורך, על 1 עד 1 1 1/2 דקות.
מוסיפים שעועית, ומתבלים במלח ופלפל כשרים. לטגן עד שעועית מחוממים דרך, כ -30 שניות.
להעביר מגש מחומם, לקשט עם הנותרים 1 כפית גרידה, ומגישים מיד.