קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות6
ציון בריאות69
מגזין

שרימפס האי ומקרוני

שרימפס האי ומקרוני
מתכון זה מאוכלרשת דורשת פלפל, פלפל ג'לפנו, פרמזן ושום. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כף של 70%. ציון זה הוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תרצה גם מתכונים כגון שרימפס אי חריף, האי של שרימפס סאליבן, ו שרימפס אי חריף.

הוראות

1
מכינים את ההלבשה למנה זו. מיקרוגל ליים בקערה קטנה למשך כ-30 שניות לשחרור שמנים אתרים, והניח בצד עד שהוא פשוט קריר מספיק לטיפול. דרך צינור ההזנה של בלנדר רץ מוסיפים, 1 בכל פעם, מיץ תפוזים, חומץ יין אורז, שום, 2 כפות מרמלדת התפוזים, לפי הטעם, (תשתמשו בשאר אם אחרי שתטעמו אותו תחליטו שהוא צריך להיות ממותק) והמיץ מהליים שהתקרר מעט. כשהבלנדר עדיין פועל, מוסיפים את שמן הזית בזרם איטי. התאימו את הטעם לטעמכם עם ריבת תפוזים נוספת, במידת הצורך, ותבלו במלח ופלפל, לפי הטעם. הניחו את הרוטב בצד לזמן קצר.
מרכיבים שתצטרך
חומץ אורזחומץ אורז
מרמלדה כתומהמרמלדה כתומה
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
ציוד שתשתמש בו
ירקות בתערובת קליפורניהירקות בתערובת קליפורניה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
הכינו סלסה על ידי שילוב אננס, ג 'יקמה, בצל אדום, כוסברה וג' לפנו.
מרכיבים שתצטרך
(תערובת תבלינים קובנית)(תערובת תבלינים קובנית)
תיבול יווני (מומלץ: איי התבלינים)תיבול יווני (מומלץ: איי התבלינים)
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)
JicamaJicama
סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)
3
הוסף מספיק רוטב למעיל, ושמור את השאר להלבשת המקרוני.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות קלופות זרעוניות קצוצות (בערך 6 בינוניות)עגבניות קלופות זרעוניות קצוצות (בערך 6 בינוניות)
4
הביאו סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה ובשלו את המקרוני אל דנטה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות קלופות זרעוניות קצוצות (בערך 6 בינוניות)עגבניות קלופות זרעוניות קצוצות (בערך 6 בינוניות)
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
5
מסננים היטב ומניחים בצד.
6
מתבלים את השרימפס בתיבול רתיחה של סרטנים.
מרכיבים שתצטרך
סרטן מרתיח תיבולסרטן מרתיח תיבול
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
7
בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה במחבת מטגן גדולה שתהיה גדולה מספיק כדי להכיל את הפסטה המבושלת.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה1/2 כוסות אפונת אדמה קלופה
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מטגנים בצל ירוק ושום עד שהם רכים, ואז מוסיפים שרימפס ומבשלים עד שהם ורודים ואטומים, ואז מוציאים לפלטת שירות. (אל תבשלו יתר על המידה את השרימפס.)
מרכיבים שתצטרך
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
9
מסירים את התבנית המטגנת מהאש ומוסיפים למחבת את המקרוני המבושל. מערבבים פנימה פרמזן, ומוסיפים מספיק מהרוטב שנותר לציפוי. מקפלים פנימה את הסלסה והשרימפס, ושומרים כמה מהשרימפס לקישוט. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
מקרוני מבושלמקרוני מבושל
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
רוטב עגבניות Hunt's®רוטב עגבניות Hunt's®
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)סכין חיתוך (להשתמש עם מבוגר)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי שרימפס וכוסברה שמורים.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)1/2 כפית ביג'ול (תערובת תבלינים קובנית)
11
מגישים את כל הרוטב שנותר בצד.

מרכיבים

0(יכול להיות או להרחיק)3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות3 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה ל-6 חתיכות1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)תיבול סרטן רתיחה (מומלץ: מפרץ הישן)תיבול סרטן רתיחה (מומלץ: מפרץ הישן)454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)מקרוני מרפק מיובשמקרוני מרפק מיובש2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבזיליקום קרוע או קצוץ (10 עד 12 עלים)בזיליקום קרוע או קצוץ (10 עד 12 עלים)596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקעלי כוסברה טריים קצוציםעלי כוסברה טריים קצוצים1ציפורן בינוניתשום, טחוןשום, טחון2ציפורןשום, מעט כתוש עם הצד של להב סכין, טחוןשום, מעט כתוש עם הצד של להב סכין, טחון1פלפל ג'לפנו, זרעים וגבעולים שהוסרו וטחנו (השתמשו בכפפות והגנו על העיניים והאף בעת הטיפול בכל הפלפלים החריפים)פלפל ג'לפנו, זרעים וגבעולים שהוסרו וטחנו (השתמשו בכפפות והגנו על העיניים והאף בעת הטיפול בכל הפלפלים החריפים)1ג'יקמה, ברונוז קלוף וחתוך (ג'וליאן ואז לרוחב לחתיכות 1/8 אינץ')ג'יקמה, ברונוז קלוף וחתוך (ג'וליאן ואז לרוחב לחתיכות 1/8 אינץ')11 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2(חוֹרֶף)1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה2(חוֹרֶף)עד 4 כפות ריבת תפוזיםעד 4 כפות ריבת תפוזים1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפרמזן מגוררתפרמזן מגוררת1קטןאננס טרי, עקף ועור, חתוך לאורכו מהליבה וקוביות קטנותאננס טרי, עקף ועור, חתוך לאורכו מהליבה וקוביות קטנות1קטןבצל אדום, קצוץבצל אדום, קצוץ2(חוֹרֶף)חומץ יין אורזחומץ יין אורז0(יכול להיות או להרחיק)1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים6בצל ירוק, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבדבצל ירוק, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבד680אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)(גודל 21 עד 30) שרימפס מסולסל עם קליפות וזנבות שהוסרו (ניתן להשתמש בשרימפס גדול או קטן יותר, אך גודל זה קל לניקוי ועדיין חסכוני)(גודל 21 עד 30) שרימפס מסולסל עם קליפות וזנבות שהוסרו (ניתן להשתמש בשרימפס גדול או קטן יותר, אך גודל זה קל לניקוי ועדיין חסכוני)