תירס קרמל קלאסי
גשו לסופר וקנו מלח, סירופ תירס, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : רוטב קרמל קלאסי, קרם קרמל קלאסי, ו תבשיל תירס קלאסי.
הוראות
תרסיס גדול רדוד צלייה מחבת עם ספריי בישול.
מוסיפים פופקורן ומניחים בתנור 250 מעלות f שחומם מראש תוך הכנת קרמל.
מערבבים סוכר חום, סירופ תירס, חמאה ומלח בסיר 2 ליטר כבד. ערבוב כל הזמן, להביא לרתיחה על חום בינוני.
מרתיחים 5 דקות בלי לערבב.
הסר מהחום. מערבבים בסודה לשתייה ווניל; מערבבים היטב.
יוצקים סירופ על פופקורן חם, ערבוב מעיל באופן שווה.
אופים במשך 45 דקות, ערבוב מדי פעם.
הסר מהתנור והתפשט על נייר כי כבר ריססו עם תרסיס בישול.
מגניב; להתפרק. אחסן במיכל מכוסה היטב.