Avgolemono (מרק לימון יווני)
Avgolemono (מרק לימון יווני) נטול גלוטן,, חלב חינם, צמחוני ומספק כ 6 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 4 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 72 קלוריות. זה ... לא יקר מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. אם יש לכם פלפל, ביצים, לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד הכי טוב כמו מרק, והוא נעשה בערך 45 דקות. מתכונים דומים: Avgolemono (ביצה יוונית מרק לימון), Avgolemono-מרק ביצה ולימון יווני, ו Avgolemono {מרק עוף יווני לימון}.
הוראות
מחממים מרק ומים בסיר בינוני על חום בינוני-גבוה. בהדרגה להוסיף תערובת מרק חם ומיץ לימון לביצים, ערבוב כל הזמן עם מקצף. החזר תערובת ביצים למחבת. מבשלים מעל חום בינוני עד עבה מעט (כ 15 דקות), תוך ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום; מערבבים אורז, מלח ופלפל. מרק מצקת לתוך כל אחד 6 קערות; לשרת עם פרוסות לימון.