אם יש לכם נבטי שעועית, בצל ירוק, שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות מתכונים דומים: .
הוראות
1
תכין את המרינדה לבשר.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
2
מערבבים את רוטב הסויה, סוכרים, שום, בצל ירוק, שומשום בקערה גדולה; מוסיפים את רצועות הבשר הפרוסות למרינדה, ומתבלים במלח ופלפל. כיסוי, ומקרר לפחות 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
מי תפוז-פרחים (או 1/4 כפית כל גרידת לימון וגרידת תפוז)
6 לחמניות שומשום, מפוצלות
תלת עצות, גזוז
1 תפוז, גרידה
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מביאים את האורז והמים לרתיחה בסיר על חום גבוה. להפחית את החום בינוני-נמוך לכסות; מבשלים עד האורז הוא מכרז ואת הנוזל נספג, 20 עד 25 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
4
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C), ומניחים 6 קערות אבן קוריאניות בתנור.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
5
מערבבים פטריות שיטאקה ו-1/2 כוס מים חמים בקערה קטנה, ומשרים במשך כ -10 דקות, עד גמיש. לקצץ ולהשליך את הגבעולים. חותכים דק את הכובעים. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקה
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6
להביא סיר של מים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
7
מוסיפים תרד למים מספיק זמן כדי לנבול את העלים, ולאחר מכן לנקז יבש לטפוח. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
1 כפית מלח היקורי מעושן
8
מערבבים מלפפון וגזר בקערה, ומתבלים עם מלח ופלפל. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1-1/2 אונקיות. ג'ין
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
לחמם ווק מעל חום בינוני-גבוה. מבשלים גזר ומלפפונים בכמות קטנה של שמן שומשום כדי לרכך, ערבוב לעתים קרובות.
מרכיבים שתצטרך
כוס אדמה קפוא, מופשר
1-1/2 אונקיות. ג'ין
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
אריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושל
10
הסר מהמחבת, ולהניח בצד.
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
11
מוסיפים למחבת כמות קטנה של שמן שומשום ומבשלים תרד בשמן שומשום לדקה או שתיים.
מרכיבים שתצטרך
כוס אדמה קפוא, מופשר
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
12
הסר תרד מחבת, ולהניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
13
מוסיפים את רצועות הבשר ואת המרינדה לווק; לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד הנוזל מפחית בנפח, על 4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
אריזות של 5 עד 8.8 אונקיות אורז חום מלא באורך 90 שניות, מוכן למיקרוגל, או 4 כוסות אורז חום מבושל
14
מעבירים את קערות האבן מהתנור למשטח עמיד בחום מתאים.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
15
מברשת כל קערה עם שמן שומשום למעיל. מחלקים את האורז לתוך הקערות, בעדינות לארוז לתחתית (האורז צריך לרחוש כפי שאתה מסדר). מסדרים את המלפפונים והגזר, נבטי שעועית, ירקות, פטריות שיטאקה, ותערובת בשר על כל שיקוי אורז. מיד לפני ההגשה, להוסיף חלמון ביצה גלם אחד לכל קערה, לטפטף עם כף שמן שומשום, ומעל עם nori.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקה
3 טיפות רוטב סויה
כוס אדמה קפוא, מופשר
1-1/2 אונקיות. ג'ין
זנים של פטריות
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
ירוק
1 צלי כתף חזיר ללא עצמות (2 עד 2-1/2 פאונד), קצוץ וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
נורים
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)