מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 27 שעות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: Zampone E Fagioli: נקניקיות ושעועית, תפוחי אדמה חדשים עם אורגנו (אריגנט פטטה), ו תפוחי אדמה ובצל (פטטה E Cipolle).
הוראות
1
הסר את zampone מהאמבטיה שלה ולשטוף במים קרים. להתייבש.
מרכיבים שתצטרך
מים
2
בקערה גדולה, לשלב ביסודיות את בשר חזיר, עור חזיר, פרושוטו, נקניק איטלקי ותבלינים. מתבלים את החלק הפנימי של הזאמפונה במלח ופלפל ודברים עם תערובת החזיר. באמצעות מחט גדולה וחוט קצבים, מסבך את הרגל. בסיר גדול, למקם את zampone עם מספיק מים כדי לכסות על ידי כמה סנטימטרים.
מרכיבים שתצטרך
נקניק איטלקי
מלח ופלפל
פרושוטו
תבלינים
מים
בשר
חזיר
חם
ציוד שתשתמש בו
חוט מטבח
קערה
סיר
3
מניחים על חום גבוה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים מכוסה במשך 2 שעות.
4
בינתיים לקלף ורבע תפוחי אדמה ומניחים בסיר גדול ומכסים במים קרים. מביאים את תפוחי האדמה לרתיחה על חום גבוה ומבשלים עד במכרז, כ 10 דקות. לאחר תפוחי אדמה מבושלים לנקז אותם מחית באמצעות מחית תפוחי אדמה, ricer או טחנת מזון.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה
מים
ציוד שתשתמש בו
מרסק תפוחי אדמה
Ricer תפוחי אדמה
סיר
5
מוסיפים את החמאה ומספיק חלב כדי להפוך את תערובת רופפת אך הומוגנית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שמור חם עד מוכן לשרת.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
חמאה
חלב
6
כאשר zampone נעשה, להסיר מן המים, לאפשר לנוח 10 דקות, ואז לחתוך לתוך 1/2 אינץ סיבובים ומניחים על גבי תפוחי אדמה חמים.