הודו צלוי עם רוטב: קהל גדול
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 83 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. מתאים ל-10 מנות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם גרידת לימון, קמח, עלי מרווה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: חזה הודו צלוי עם רוטב: קהל קטן, פרמזן-הודו צלוי מרווה עם רוטב מרווה, ו הודו צלוי עם רוטב מחבת מרווה.
הוראות
מחממים תנור ל 218° עם מתלה בעמדה הנמוכה ביותר. זרוק כל שומן עודף מתוך חלל טורקיה. להתייבש מבפנים ומבחוץ.
מערבבים יחד חמאה, מרווה, גרידת לימון, 1 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל בקערה קטנה. מגררים מספיק גרידה מתפוז כדי למדוד 1 כפית ולהוסיף תערובת חמאה. רבע כתום לאורך ושמורה.
החל מחלל הצוואר (קטן יותר), להחליק בעדינות אצבע המורה בין העור והבשר של השד כדי לשחרר את העור (להיזהר לא לקרוע את העור). לדחוף את תערובת החמאה באופן שווה מתחת לעור משני צידי השד, ולשפשף את העור מבחוץ כדי להפיץ חמאה באופן שווה.
מפזרים 1 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל בחללים טורקיה.
חלל צוואר דברים (חלל קטן יותר) עם כמה פלחי תפוז ובצל, ולאחר מכן לקפל את עור הצוואר מתחת לגוף מאובטח עם שיפודי מתכת.
דברים חלל גדול יותר עם בצל שנותר פלחי תפוז, ואז לקשור מקלות תיפוף יחד עם חוט מטבח ולהכניס כנפיים מתחת לגוף.
לשים את טורקיה על מתלה במחבת צלייה ומפזרים את העור בכל רחבי עם 1 1 1/2 כפיות מלח (אם אתה משתמש טורקיה כשר, לראות את פתק הטבחים) ופלפל 1/2 כפית.
מוסיפים 1 כוס מים למחבת וצולים טורקיה 30 דקות ב 218°.
להפחית את טמפרטורת התנור ל 177°. לסובב טורקיה 180 מעלות צלוי 30 דקות. סובב את טורקיה שוב 180 מעלות ו baste עם מיצי פאן. אוהל טורקיה רופף עם רדיד וממשיכים לצלות, סיבוב ושריפות עם מיצים כל 30 דקות (אם מחבת הופך יבש לחלוטין, להוסיף 1/2 כוס מים) עד מדחום קריאה מיידית מוכנס לתוך חלק בשרני של הירכיים החלק העבה ביותר של השדיים (לבדוק את שני הצדדים, קרוב אך לא נוגע העצם) רושמים לפחות165, על 1/2 עד 2 שעות יותר. (זמן קלייה הכולל יהיה 2 1/2 עד 3 שעות.)
בזהירות להטות טורקיה כך מיצים בחלל גדול לרוץ לתוך פאן.
מעבירים הודו למגש, שומרים מיצים במחבת.
תנו לטורקיה לעמוד, חשופה, 30 דקות. להשליך בצל ותפוזים מחלל גדול ולחכות להשליך בצל ותפוזים בחלל קטן יותר עד שהם נגישים במהלך גילוף.
יוצקים מיצי מחבת דרך מסננת בסדר רשת לתוך 2 ליטר זכוכית למדוד (לא לנקות מחבת צלייה), ואז לרפרף ולהשליך שומן. (אם באמצעות מפריד שומן, יוצקים מיצי מחבת דרך מסננת לתוך מפריד ולתת לעמוד עד השומן עולה למעלה, 1 עד 2 דקות. בזהירות לשפוך מיצי פאן מן המפריד לתוך למדוד, להשליך שומן.)
מחבת קלייה עמדה על פני 2 מבערים, ולאחר מכן להוסיף 1 כוס מים deglaze מחבת צלייה על ידי רותחים על חום גבוה, ערבוב וגירוד את חתיכות חומות, 1 דקה.
יוצקים דרך מסננת למדידה המכילה מיצי פאן.
הוסף כמות מספקת של הודו למיצי פאן כדי להביא סך הכל ל-4 כוסות (אם המניה נקרשת, חום לנוזל).
ממיסים חמאה בסיר כבד של 3 ליטר על אש בינונית נמוכה ומקציפים בקמח. לבשל רביכה, לטאטא, 3 דקות.
להוסיף תערובת מניות בזרם, לטאטא כל הזמן כדי למנוע גושים, ואז להביא לרתיחה, לטאטא מדי פעם. מערבבים בכל מיצי טורקיה שנצברו על מגש ומבשלים, ערבוב מדי פעם, 5 דקות. רוטב העונה עם מלח ופלפל.
* אם משתמשים בטורקיה כשרה, הפחיתו את המלח המפוזר על העור ל-1 כפית.