לזניה עוף פטריות זול
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכונים דומים: לזניה שעועית שחורה גביני, לזניה פולנטה זול עם פטריות Seitan, ו לזניה פטריות בר.
הוראות
מחממים תנור ל 425° עם מתלה באמצע.
מבשלים פטריות, שום, 1/4 כפית מלח, ו 1/8 כפית פלפל בשמן ו 1 כף חמאה ב סיר כבד 4 ליטר מעל חום בינוני, ערבוב מדי פעם, עד פטריות מתרככים, על 3 דקות.
מוסיפים יין ומבשלים במהירות 2 דקות.
העברת תערובת פטריות לקערה גדולה ומערבבים עוף. (לשים בצד סיר.)
להביא חלב לבישול חשוף בסיר בינוני. ממיסים הנותרים 4 כפות חמאה ב 4 ליטר סיר על אש בינונית נמוכה.
מוסיפים קמח ומבשלים רביכה, מטאטא כל הזמן, 3 דקות.
מוסיפים חלב חם בזרם איטי, מקציפים כל הזמן.
מוסיפים טימין, 3/4 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל ומבשלים, לטאטא מדי פעם, עד מעובה, 5 עד 6 דקות.
הסר מחום ושמור 1 כוס רוטב. מערבבים פרמזן לרוטב שנותר במחבת, ולאחר מכן מערבבים לתוך מילוי פטריות.
יוצקים חצי רוטב רגיל שמורות לתבנית אפייה, מתפשטים באופן שווה לתחתית המעיל.
הוסף 3 גיליונות לזניה, חופפים מעט, ושליש ממילוי פטריות, מתפשט באופן שווה, ואז מפזרים רבע מגרוייר מעל. חזור 2 פעמים. למעלה עם 3 גיליונות לזניה הנותרים ורוטב רגיל שנותר, מתפשט באופן שווה.
מכסים בנייר כסף, tenting מעט כדי למנוע רדיד מלגעת העליון של לזניה אבל איטום מסביב לקצה, ואופים 30 דקות.
הסר רדיד ואופים עד גבינה זהובה, כ 15 דקות יותר.
תן לזניה לעמוד 10 דקות לפני ההגשה.