זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 15 דקות. . עם כפית ציון של 33% המנה הזאת לא משהו. נסו מרק ארטישוק ירושלמי של אקליפטוס עם לימון וזעפרן, בישול איטי לימון מרק ארטישוק עוף, ו מרק ארטישוק עם סלמי פריך ולימון-פטרוזיליה קינואה (מתכונים דומים).
הוראות
1
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות עוגיות
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר ושום; מבשלים עד הבצל והשום שקופים. מערבבים במרק העוף, לבבות ארטישוק, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ל-4 לימונים, מיץ, מחולקים
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
1/2 מלפפון בינוני, קלוף, זרע וחתוך לרצועות
צרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערך
8 (U-12) שרימפס
20 פרוסות זוקיני דקות
(צינור גדול)
3
העברת תערובת לבלנדר ומחית עד חלקה; להחזיר את התערובת לסיר. לסחוט חצי לימון אחד למחבת.
מרכיבים שתצטרך
קליפות מלימון
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
שים את החצי השני של הלימון בסיר. מביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך ומבשלים עוד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
קליפות מלימון
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
5
הסר את חצי הלימון מהמחבת ושופכים במחצית וחצי; מערבבים. המשך להתבשל עד מחומם ביסודיות, כ 10 דקות.