סטייק ברזל שטוח עם רוטב יין אדום
לכו לחנות ותביאו יין, מלח ופלפל, סטייקים תלת-טיפ, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וקמאיות דיאט. זה יהיה להיט בחג היום ולנטין שלך. נסו סטייק ברזל שטוח עם רוטב טנגו, סטייק ברזל שטוח עם רוטב צ'ימיצ' ורי, ו סטייק ברזל שטוח עם רוטב קברנה (מתכונים דומים).
הוראות
הכן את הגריל או ברביקיו (חום בינוני גבוה).
מפזרים את הסטייקים עם מלח ופלפל וטפטוף עם 3 כפות שמן זית. גריל כדי doneness הרצוי, על 5 דקות לכל צד עבור בינוני-נדיר.
מעבירים את הסטייקים ללוח חיתוך. אוהל עם נייר כסף ולתת לעמוד 10 דקות.
בינתיים, להמיס 2 כפות חמאה בסיר גדול כבד על חום בינוני גבוה.
מוסיף את הבצל ו לטגן עד רך, על 5 דקות. מתבלים במלח.
מוסיף את השום ואת אורגנו ו לטגן עד ריחני, כ -30 שניות. מערבבים את רסק העגבניות ומבשלים 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
להקציף ביין. מבשלים עד הרוטב מפחית בחצי, ערבוב מדי פעם, על 10 דקות.
הסר את המחבת מהחום. מסננים את הרוטב לתוך קערה קטנה, לחיצה על המוצקים כדי לחלץ נוזל ככל האפשר. השליכו את המוצקים במסננת והחזירו את הרוטב לסיר והחזירו לרתיחה איטית.
חותכים את 4 כפות הנותרים של חמאה לחתיכות קטנות 1/2 אינץ ' ולהקציף ברוטב קצת בכל פעם. מתבלים את הרוטב, לפי הטעם, עם מלח ופלפל.
חותך דק את הסטייקים על פני התבואה. מחלקים את פרוסות הסטייק בין 6 צלחות.
לטפטף את הרוטב על הסטייק, לטפטף קצת יותר שמן זית כתית ומגישים.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. מרלו פלורה ספרינגס עמק נאפה עם 4.2 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 18 דולר לבקבוק.
פלורה ספרינגס עמק נאפה מרלו
מתפוצץ עם דובדבן שחור גדול, גרגרי ערער וטעמי ליקריץ שחורים, מקל לתוך הערות של הל, קינמון, וקרם וניל עדין. יש מינרליות גרניט מסקרן ליין יחד עם פרופיל אלון קלוי, מתוק בגימור. זהו יין עצמאי נפלא, אבל ניתן לזווג עם מגוון רחב של מנות. זה אישיות חזקה לעשות את זה התאמה טובה כמעט לכל דבר קברנה יהיה לזווג עם, צלחת סטייק האהובה למשל, עדיין מבנה הטאנין של היין הוא רך מספיק כדי להתאים עם פרמזן חצילים או צלחת העוף האהובה עליך.