קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות34
מגזין

סטייק ניו יורק סטריפ עם רוטב רוברט על בייבי תפוחי אדמה

סטייק ניו יורק סטריפ עם רוטב רוברט על בייבי תפוחי אדמה
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 10 דקות. מתכונים דומים: סטייק ניו יורק בגריל עם בירה ורוטב סטייק מולסה, סטייק ניו יורק עם רוטב צ'ימיצ' ורי, ו ניו יורק סטייק עם רוטב פטריות יין אדום.

הוראות

1
עבור הרוטב, מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על חום בינוני גבוה, ומטגנים את השאלוט עד שהוא הופך שקוף.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהם רכים ולוותר על המיצים שלהם. (בעוד הפטריות מתקררות, להתחיל לטגן את הבייקון במחבת נפרדת לתפוחי האדמה.)
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
3
מוסיפים את המרלו ומבשלים כ 5 דקות. בינתיים, בקערה קטנה נפרדת, לעשות תרחיף עם 1 כף מים קורנפלור, ולאחר מכן להוסיף את רסק עגבניות וחרדל דיז ' ון ומערבבים ביסודיות עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
רגל טלה, מעצםרגל טלה, מעצם
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
1 פחית (12 אונקיות) סודה דיאטטית1 פחית (12 אונקיות) סודה דיאטטית
מרלומרלו
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מוסיפים את התערובת למחבת הפטריות יחד עם דמי-גלייס ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. הפעל חום עד בינוני נמוך, ולאפשר להפחית ולעבות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
לבן הפטריות מבשלות, מחממים את השמן בטיגון עמוק ל 375 מעלות f או על פי הוראות היצרן לתפוחי אדמה.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
6
מטגנים את רצועות הבייקון במחבת עד פריך.
מרכיבים שתצטרך
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
הסר מגבות נייר כדי לנקז להתקרר לטמפרטורת החדר.
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
8
מסננים שומן בייקון עודף מן המחבת משאיר ציפוי שבו לטגן את הבצל. מבשלים עד הבצל הופך שקוף. מטגנים עמוק את פרוסות תפוחי האדמה התינוק עד הזהב ולנקז על מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה חדשתפוח אדמה חדש
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
9
מעבירים אותם למחבת הבצלים, ומתפוררים בבייקון. לזרוק את הבצל הירוק ומתבלים עם מלח ופלפל. כסה וחמם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
מחממים את התנור ל 375 מעלות f לסטייק, אם אתה מסיים בתנור.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
11
מחממים שמן זית על אש בינונית גבוהה במחבת עם ידיות בטוח לתנור. לתבל את הסטייקים עם מלח ופלפל ולצרוב במשך כ 2 דקות לכל צד ללא הפרעה (לתת לתבלינים להשתלב על פני השטח של הבשר) ולאחר מכן לרמה המועדפת עליך של doneness.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
12
מעבירים את המחבת כולה לתנור כדי לסיים (כ -10 דקות עבור מדיום-נדיר) הם יכולים גם להיות מבושלים על גריל.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
13
תן סטייקים לנוח, ואז לחתוך לפרוסות עבות 1/4 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
14
כדי לשרת כף כמה תפוחי אדמה, העליון עם "אוהד" של פרוסות סטייק רסס רוטב על סטייק פרוס.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
15
מקשטים את הצלחת עם שעועית ירוקה.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקהשעועית ירוקה

מרכיבים

1קילוגרם12 תפוחי אדמה תינוק (על, פרוס12 תפוחי אדמה תינוק (על, פרוס170אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)רצועות בייקוןרצועות בייקון2(יכול להיות או להרחיק)עמילן תירסעמילן תירס596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקדמי-גלייס.דמי-גלייס.11 קילו קישואים,חרדל דיז'וןחרדל דיז'ון2(יכול להיות או להרחיק)פטרוזיליה טרייה בעלת עלים שטוחים דק (מכ-3 עד 4 גבעולים גדולים)פטרוזיליה טרייה בעלת עלים שטוחים דק (מכ-3 עד 4 גבעולים גדולים)454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)שעועית ירוקה מאודה, כקישוטשעועית ירוקה מאודה, כקישוט1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמרלומרלו1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות6ריבס, קצוץ טרי או קפואשמן זיתשמן זית1גדולבצל, חתוך לקוביותבצל, חתוך לקוביות6ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי306 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכף בצל ירוק טחון, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבדכף בצל ירוק טחון, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבד1שאלוט, טחוןשאלוט, טחון1קילוגרםניו-יורק סטריפ סטייקיםניו-יורק סטריפ סטייקים2(יכול להיות או להרחיק)פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן85אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)כוס (על פטריות לבנות, ניקה, גזוז ופרוסכוס (על פטריות לבנות, ניקה, גזוז ופרוס

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

סטייק יכול להיות מזווג עם מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Wild & Wilder המרלו Exhibitionist. יש לו 4.3 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 19 דולר.
Wild & Wilder המרלו המציגים
Wild & Wilder המרלו המציגים
המציגה מלאה שזיף עשיר ופרי דמסון על האף. אלון המשמש הוא מתבלט על החיך אשר נשלט על ידי טעמי ברי אדומים עשירים תוך הצגת גם ניואנסים ארציים עדינים. היין אלגנטי ומשיי עם גימור ארוך.