קושימומחה
מוכן ב14 שעות, 25 דק.
מנות16
ציון בריאות1
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

עוגת גבינת קרמל תפוחים של דודן ג'וני

עוגת גבינת קרמל תפוחים של דודן ג'וני
אם יש לך שמנת, גבינת שמנת, עמילן תירס ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. זה עובד היטב כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה צמחונית לקטו אובו . עם ציון של 23% , המנה הזו גרועה למדי. מתכונים דומים: מטבל עוגת גבינה חמאת תפוח קרמל למסיבת תפוחים בסתיו , עוגת גבינה תפוח קרמל ועוגת גבינה קרמל-תפוח .

הוראות

1
מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט. עוטפים היטב את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בגודל 10 אינץ' בנייר כסף כדי למנוע מלחות מאמבט המים לחלחל לתוך עוגת הגבינה
מרכיבים שתצטרך
כף גדושה פלפל לבןכף גדושה פלפל לבן
פסים כסופים, לקישוטפסים כסופים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
קשת שוקולדקשת שוקולד
5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים
2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק
2
במעבד מזון מערבבים את פירורי קרקר גרהם, החמאה והסוכר. מהדקים את התערובת לתחתית ובחצי דפנות התבנית המוכנה.
מרכיבים שתצטרך
2 1 אונקיה ריבועי שוקולד חצי מתוק2 1 אונקיה ריבועי שוקולד חצי מתוק
3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
תאנים מיובשות, גבעולתאנים מיובשות, גבעול
ציוד שתשתמש בו
פסים כסופים, לקישוטפסים כסופים, לקישוט
בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבדבצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
3
אופים את הקרום במשך 10 דקות, ואז מוציאים אותו מהתנור להתקררות מלאה.
מרכיבים שתצטרך
מים (70 מעלות עד 80 מעלות)מים (70 מעלות עד 80 מעלות)
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק
4
במעבד מזון או במיקסר חשמלי מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים שתצטרך
2-1/2 כפיות מי ורדים, לא חובה2-1/2 כפיות מי ורדים, לא חובה
חותכני עוגיות כוכב ו-2 אינץ')חותכני עוגיות כוכב ו-2 אינץ')
תאנים מיובשות, גבעולתאנים מיובשות, גבעול
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכרבערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
פסים כסופים, לקישוטפסים כסופים, לקישוט
5
מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים והוניל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבוב עד לאיחוד. *הערת הטבח: חשוב לערבב היטב ללא גושים מכיוון שזה יהפוך את המילוי למרקם חלק יותר באפייה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
לחם פומפרניקל פרוס עבה, לא חובהלחם פומפרניקל פרוס עבה, לא חובה
פסים כסופים, לקישוטפסים כסופים, לקישוט
1/2 פאונד פרוס, חתוך מעדניות עבה או חזה הודו רוטיסרי, קצוץ1/2 פאונד פרוס, חתוך מעדניות עבה או חזה הודו רוטיסרי, קצוץ
6
יוצקים את המילוי לתוך הקרום. מניחים תבנית צלייה על רשת במרכז התנור ומעבירים את עוגת הגבינה לתבנית. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים עד למחצית דפנות תבנית העוגה ומכסים אותה ברפיון בנייר כסף.
מרכיבים שתצטרך
מים (70 מעלות עד 80 מעלות)מים (70 מעלות עד 80 מעלות)
כף גדושה פלפל לבןכף גדושה פלפל לבן
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים5 כוסות אפרסקים טריים או קפואים פרוסים, מופשרים
2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק
7
אופים עד שהמרכז זז רק מעט כאשר תבנית העוגה מזועזעת, כשעה ו-45 דקות. בדוק את מפלס המים כשעה לתוך האפייה, הוסיפו עוד מים, במידת הצורך. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומעבירים את תבנית העוגה לרשת לצינון. מקררים למשך הלילה.
מרכיבים שתצטרך
כף גדושה פלפל לבןכף גדושה פלפל לבן
ציוד שתשתמש בו
קצפת ממותקת ושקדים פרוסים קלויים, לא חובהקצפת ממותקת ושקדים פרוסים קלויים, לא חובה
2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק2 כוסות אורז חום מבושל, מחולק
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
8
ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
ציוד שתשתמש בו
בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבדבצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
9
מוסיפים את התפוחים והפקאן ומבשלים תוך ערבוב עד שהם מצופים בחמאה, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעים
3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד3 כפות בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
צבעי מאכל אדום, צהוב וירוקצבעי מאכל אדום, צהוב וירוק
10
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס והנוזל מגיע לרתיחה, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תאנים מיובשות, גבעולתאנים מיובשות, גבעול
11
בעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה את התפוחים והפקאן. מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה ומבשלים את הנוזל הנותר, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהוא הופך לצבע ענברי עמוק, כ-6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעים
צבעי מאכל אדום, צהוב וירוקצבעי מאכל אדום, צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
לחם לבן, קרום הוסר וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'לחם לבן, קרום הוסר וחתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
קצפת ממותקת ושקדים פרוסים קלויים, לא חובהקצפת ממותקת ושקדים פרוסים קלויים, לא חובה
12
מסירים את המחבת מהאש כדי לעצור את הבישול ומוסיפים את השמנת. זהירות, כי הקרם עלול להתיז. מחזירים את המחבת לאש ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת.
מרכיבים שתצטרך
ליקריץ אדום, מחולקליקריץ אדום, מחולק
ציוד שתשתמש בו
סלט גויה ותיבול ירקותסלט גויה ותיבול ירקות
בצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבדבצל ירוק פרוס דק, חלק ירוק בלבד
13
מסירים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה את התפוחים והפקאן. מניחים להתקרר עד שהוא פושר.
מרכיבים שתצטרך
תערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעים
צבעי מאכל אדום, צהוב וירוקצבעי מאכל אדום, צהוב וירוק
1/2 קילו טורטליני גבינה1/2 קילו טורטליני גבינה
14
מורחים את תערובת הקרמל-תפוח באופן שווה על גבי עוגת הגבינה. מקררים עד להגשה. השתמשו בסכין טבולה במים חמים כדי לחתוך את עוגת הגבינה.
מרכיבים שתצטרך
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
אורז חום מבושל, מחולקאורז חום מבושל, מחולק
תערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעיםתערובת סלאו קולי מגוררת בשלושה צבעים
כף גדושה פלפל לבןכף גדושה פלפל לבן
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס חזיר משוך מוכן1/4 כוס חזיר משוך מוכן

מרכיבים

8(חוֹרֶף)חמאה (מקל 1)חמאה (מקל 1)9(חוֹרֶף)(1 מקל בתוספת 1 כף) חמאה, נמס(1 מקל בתוספת 1 כף) חמאה, נמס2(חוֹרֶף)עמילן תירסעמילן תירס907אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)חבילות גבינת שמנת, מרוכךחבילות גבינת שמנת, מרוכך5ביציםביצים2526 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפירורי קרקר גרהם (כ -22 קרקרים)פירורי קרקר גרהם (כ -22 קרקרים)1196 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)1246 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמיץ תפוזים סחוט טרימיץ תפוזים סחוט טרי55אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)פקאנים קצוציםפקאנים קצוצים680אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)(כ -3 גדול) תפוחים טעימים זהובים, קלופים, cored, וחותכים לקוביות 1/2 אינץ(כ -3 גדול) תפוחים טעימים זהובים, קלופים, cored, וחותכים לקוביות 1/2 אינץ454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)צ'יפס חמאה ושבבי שוקולד חצי מתוקצ'יפס חמאה ושבבי שוקולד חצי מתוק100אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק200אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק300אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק11 כוס אפונה, קפואה או משומרת, כפי שהיא. מיובש, משוחזר. טרי, פר מבושל.6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס

יין מומלץ: קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce, Sauternes

ריזלינג בציר מאוחר, למברוסקו דולצ'ה וסאוטרנס הם הבחירות המובילות שלי לעוגת גבינה. יינות קינוח לבנים הם בחירה בטוחה לעוגת גבינה (ללא שוקולד), אבל למברוסקו מתוק יהיה כל כך טוב עם עוגת גבינה תות קלאסית. הריזלינג ל-Snake River Late Harvest עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
Snake River Late Harvest Riesling
Snake River Late Harvest Riesling
עשוי מהענבים שנותרו לתלייה על הגפן באחוזה שלנו Arena Valley Vineyard, ריזלינג מאוחר בציר הוא יין הקינוח המקורי שלנו. לשנת 2011 שלנו יש אף לימד עם רמז למינרלים וסיומת דבש. תיהנו מהיין הזה עם קינוחים על בסיס פירות או כאפריטיף מרענן.