קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות6
ציון בריאות6
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

עוגת שכבות בננה

עוגת שכבות בננה
. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו עוגת שכבות בננה, עוגת שכבות בננה אגוזים, ו עוגת שכבות בננה (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). גריז וקמח 2 (8 אינץ') מחבתות עגולות.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
2
בקערה גדולה, שמנת יחד 1/2 כוס חמאה ו 1 1/2 כוסות סוכר עד אור ורך. הכה בחלמון ביצה אחד בכל פעם. ממיסים סודה בחמאה; מוסיפים לתערובת מוקרמת לסירוגין עם קמח, מתחיל ומסתיים בקמח. מערבבים את הבננות הפירה ופקאנים.
מרכיבים שתצטרך
פירה בננהפירה בננה
חלב-חמאהחלב-חמאה
חלמון ביצהחלמון ביצה
חמאהחמאה
פקאניםפקאנים
קרםקרם
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
סוכרסוכר
פופפופ
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
3
בקערת ערבוב זכוכית או מתכת גדולה, להכות חלבונים ביצה עד פסגות נוקשות טופס. מקפלים 1/3 של הלבנים לתוך הבלילה, ואז לקפל במהירות בלבנים שנותרו עד לא פסים להישאר.
מרכיבים שתצטרך
חלבוניםחלבונים
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבובקערת ערבוב
4
יוצקים את הבלילה לתוך מחבתות מוכנות.
5
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 עד 35 דקות, או עד שקיסם שיניים מוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
ציוד שתשתמש בו
קיסמיםקיסמים
תנורתנור
6
בואו מגניב מחבתות במשך 10 דקות, ואז להפוך על מתלה חוט מגניב לחלוטין.
ציוד שתשתמש בו
מתלה תילמתלה תיל
7
מורחים ציפוי קרמל בין השכבות ועל גבי וצדדים של עוגה מקוררת.
מרכיבים שתצטרך
ציפויציפוי
קרמלקרמל
מורחיםמורחים
8
כדי להפוך את ציפוי קרמל: בסיר כבד, לשלב 1 1/4 כוס סוכר, 3/4 כוס סוכר חום, התאדה חלב 1/2 כוס חמאה. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד התערובת מגיעה שלב סופטבול (240 מעלות F; 116 מעלות C).
מרכיבים שתצטרך
חלב מתאדהחלב מתאדה
סוכר חוםסוכר חום
ציפויציפוי
קרמלקרמל
חמאהחמאה
סוכרסוכר
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
9
הסר מהחום, והכה עד עקביות מתפשטת; להוסיף חלב נוסף במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
חלבחלב
10
מורחים מיד על עוגה מקוררת.
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים