. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו עוגת שכבות בננה, עוגת שכבות בננה אגוזים, ו עוגת שכבות בננה (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). גריז וקמח 2 (8 אינץ') מחבתות עגולות.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
תנור
2
בקערה גדולה, שמנת יחד 1/2 כוס חמאה ו 1 1/2 כוסות סוכר עד אור ורך. הכה בחלמון ביצה אחד בכל פעם. ממיסים סודה בחמאה; מוסיפים לתערובת מוקרמת לסירוגין עם קמח, מתחיל ומסתיים בקמח. מערבבים את הבננות הפירה ופקאנים.
מרכיבים שתצטרך
פירה בננה
חלב-חמאה
חלמון ביצה
חמאה
פקאנים
קרם
קמח לכל מטרה
סוכר
פופ
ציוד שתשתמש בו
קערה
3
בקערת ערבוב זכוכית או מתכת גדולה, להכות חלבונים ביצה עד פסגות נוקשות טופס. מקפלים 1/3 של הלבנים לתוך הבלילה, ואז לקפל במהירות בלבנים שנותרו עד לא פסים להישאר.
מרכיבים שתצטרך
חלבונים
ציוד שתשתמש בו
קערת ערבוב
4
יוצקים את הבלילה לתוך מחבתות מוכנות.
5
אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 עד 35 דקות, או עד שקיסם שיניים מוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
ציוד שתשתמש בו
קיסמים
תנור
6
בואו מגניב מחבתות במשך 10 דקות, ואז להפוך על מתלה חוט מגניב לחלוטין.
ציוד שתשתמש בו
מתלה תיל
7
מורחים ציפוי קרמל בין השכבות ועל גבי וצדדים של עוגה מקוררת.
מרכיבים שתצטרך
ציפוי
קרמל
מורחים
8
כדי להפוך את ציפוי קרמל: בסיר כבד, לשלב 1 1/4 כוס סוכר, 3/4 כוס סוכר חום, התאדה חלב 1/2 כוס חמאה. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות, עד התערובת מגיעה שלב סופטבול (240 מעלות F; 116 מעלות C).
מרכיבים שתצטרך
חלב מתאדה
סוכר חום
ציפוי
קרמל
חמאה
סוכר
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
9
הסר מהחום, והכה עד עקביות מתפשטת; להוסיף חלב נוסף במידת הצורך.