תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל קצת תפוז פטל. מנה זו מכילה כ 15 גרם חלבון 51 גרם של שומן, וסך הכל 1272 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. מתכון זה אופייני למטבח הסקוטי. גשו לסופר וקנו סוכר, תמצית ונילן, גרידת תפוזים, ועוד מספר מצרכים לעשות היום. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-55 דקות. מתכונים דומים: עוגת תפוז פטל, עוגת פטל, ו עוגת פטל.
הוראות
1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
חותכים את העוגה קילו לתשע פרוסות 3/4 אינץ ' ולהפיץ כל פרוסה בצד אחד עם ריבת פטל, באמצעות כל הריבה. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
ריבת פטל
עוגה יבשה
2/3 כוס פלפלים אדומים מתוקים קלויים קצוצים
ריבה
3
מניחים שכבה של עוגה, ריבה בצד למעלה, בחלק התחתון של 2 1/2-עד 3 ליטר קערת הגשה, חיתוך החלקים כדי להתאים. למעלה עם שכבה של פטל ושמנת כתומה. חזור על שכבות העוגה, פטל, קרם כתום, מסתיים עם שכבה שלישית של עוגת ריבה בצד למטה פטל.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (19.6 אונקיות) עוגת שכבות וניל קפואה
מלח דק, לשולי הכוסות
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ריבה
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
מקציפים את הקרם בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף whisk. כאשר הוא מתחיל להתעבות, מוסיפים את הסוכר והוניל וממשיכים להצליף עד שהוא יוצר פסגות נוקשות. לקשט את הקליפה עם קצפת. קצת יכול לשבת קצת בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
לימון גומי
דבש הדרים
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
מחממים את התנור ל 350 מעלות. שמן וקמח שני 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2-מחבתות כיכר אינץ. קו תחתית עם נייר קלף.
קרם החמאה ו 2 כוסות של סוכר מגורען בקערה של מערבל חשמלי מצויד מצורף ההנעה במשך כ 5 דקות, או עד אור ורך. עם המיקסר על מהירות בינונית, לנצח את הביצים, אחד בכל פעם, ואת גרידה כתומה.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
גרידה כתומה
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
בערך 1.5 אונקיות (43 גרם) סוכר
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
בקערה גדולה, לנפות יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, ומלח. בקערה אחרת, לשלב 1/4 כוס מיץ תפוזים, חלב חמאה, ווניל.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטורים
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
דבש הדרים
לוראן מטבח מקצועי®
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
מוסיפים את תערובות הקמח והחמאה לסירוגין לבלילה, מתחילים ומסתיימים בקמח. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין המחבתות, להחליק את צמרות, ואופים במשך 45 דקות עד 1 שעה, עד בודק עוגה יוצא נקי.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
9
בעוד העוגות אופות, מבשלות את 1/2 הכוס הנותרת של סוכר מגורען עם מיץ התפוזים 1/2 כוס הנותרים בסיר קטן על אש נמוכה עד שהסוכר מתמוסס. כאשר העוגות נעשות, תן להם להתקרר במשך 10 דקות. קח אותם מהמחבתות והנח אותם על סט מדף אפייה מעל מגש. כפית את סירופ כתום על העוגות ולאפשר לעוגות להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוק
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
מלח דק, לשולי הכוסות
להתיז תמצית וניל
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
10
כדי זיגוג, לשלב את הסוכר של ממתקים ומיץ תפוזים בקערה, ערבוב עם מקציף חוט עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסים
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
רוטב שומשום יפני מוכן
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
11
להוסיף עוד כמה טיפות של מיץ, במידת הצורך, כדי להפוך אותו לשפוך בקלות.
מרכיבים שתצטרך
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
12
יוצקים מעל החלק העליון של עוגה אחת ולאפשר זיגוג להתייבש. לעטוף היטב, ולאחסן במקרר.