עוף ספרדי בסגנון פונטוודרה
אם יש לכם שום קלוי, שמן זית, פימנטון דה לה ורה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. וזה לא כל כך מדהים. נסו עוף בסגנון ספרדי וכופתאות, סלט עוף בסגנון ספרדי, ו מתכון עוף צלוי בסגנון ספרדי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
מניחים את חתיכות העוף במחבת צלייה בצד העור למטה.
יוצקים את שמן הזית וחמאה מומסת על העוף.
מפזרים את החתיכות עם שום קלוי טחון, פפריקה, מלח ופלפל.
צלי בתנור שחומם מראש במשך 35 דקות. הופכים את חתיכות העוף לצד העור וצולים עד שהעוף נעשה והעור פריך, כ-25 דקות יותר. מדחום שנקרא מיידית מוכנס לתוך הבשר צריך לקרוא 165 מעלות F (74 מעלות C).
מגישים את חתיכות העוף עם הרוטב בצד לטבילה.