צדפות צרובות עם הפחתת בלסמי
צדפות צרובות עם הפחתת בלסמי דורש סביב 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן,, ומתכון צמחוני יש 132 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 9g של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו חומץ בלסמי, צדפות ים, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו תאנים צרובות ואפרסקים לבנים עם הפחתת בלסמי, חצאי חזה ברווז צרוב עם הפחתת דובדבן בלסמי, ו צדפות צרובות עם מחית כרובית וכרוב ניצנים בלסמי (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים חומץ בלסמי לרתיחה בסיר קטן על חום בינוני גבוה. להפחית את החום, ומבשלים על 15 עד 20 דקות או עד מופחת 1/2 כוס. מערבבים ב 1 כף חמאה; להפריש.
מפזרים את שני הצדדים של צדפות במלח ופלפל.
חום שנותר 2 כפות חמאה במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים צדפות ומבשלים 3 דקות בכל צד או עד שקרום הזהב מתחיל להיווצר.
מגישים צדפות עם רוטב טבילה בלסמי הפחתת.