צדפות קלויות ברוטב שומשום
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני יש 60 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 8 דקות. גשו לסופר וקנו חומץ אורז, סוכר, שיני שום, וכמה דברים אחרים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. נסו מחבת צדפות צרובות ברוטב שומשום ואטריות צלופן, עוף עם עגבניות צלויות עשבי תיבול ורוטב מחבת, ו סלט קציר ירקות קלוי עם רוטב צ'ילי שומשום (מתכונים דומים).
הוראות
הסר צדפות מהמקרר, ולהביא אותם לטמפרטורת החדר (כ 10 דקות). בקערת ערבוב קטנה, מוסיפים את חתיכות הבצל הלבן ואת המרכיבים הבאים 7 (באמצעות פלפל אדום מרוסק); מערבבים עם מקצף לשלב, ולהניח בצד.
לחמם את שמן קנולה במחבת nonstick גדולה על חום בינוני. כאשר חם, להוסיף את הצדפות; מפזרים צדפות עם פלפל שחור. לבשל צדפות על 3 דקות בצד 1 עד חום זהוב. באמצעות מלקחיים, להפוך את הצדפות ולבשל 2-3 דקות נוספות או עד השחמה.
מעבירים צדפות לצלחת, ומכסים בנייר כסף. שמור את המחבת על החום.
לטאטא את הרוטב שוב, ולהוסיף אותו למחבת. מבשלים עד שהרוטב רותח ומתעבה מעט (כ -45 שניות); ואז להסיר את המחבת מהחום. מחלקים צדפות בין 4 צלחות, לטפטף חלק רוטב שומשום חם על כל חלק, ומקשטים עם קמצוץ של חתיכות בצל ירוק.