עוף שום ועוף הדרים דורש כשעתיים ו-5 דקות מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מכילה 918 קלוריות, 82 גרם חלבון ו-58 גרם שומן. מתאים ל-6 ומחירו 4 מנות.06 $ למנה. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן, ללא חלב וללא 30 דיאטות. 8 אנשים שמחו שניסו את המתכון הזה. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש תפוז, שום, חוט קצבים ורכז מיץ תפוזים. רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. עם ציון ספונקולרי של 81%, המנה הזו מעולה. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם עוף צלוי בהדר-שום, סויה צלויה, שום, עוף הדרים, ועוף כבוש בשום, צ'ילי ומיצי הדרים.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
אבזור מיוחד: חוט למטבח או חוט קצבים
ציוד שתשתמש בו
חוט קצבים
3
מקמו את המתלה במרכז התנור וחממו מראש ל-400 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
חוט למטבח או חוט קצבים
4
מייבשים את העוף ומפזרים את החלל במלח ופלפל. ממלאים את החלל בחצאי התפוז, הלימון והשום. קשרו את שוקי העוף יחד עם חוט מטבח כדי לעזור לשמור על צורתו.
מרכיבים שתצטרך
חוט למטבח או חוט קצבים
רגל עוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1 תפוז, גרידה
מלח דק, לשולי הכוסות
קליפות מלימון
ציוד שתשתמש בו
חוט קצבים
5
מפזרים את העוף במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
6
מניחים רשת בתבנית צלייה גדולה.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
7
מניחים את העוף, צד החזה כלפי מעלה, על הרשת בתבנית. צולים את העוף במשך שעה, מבסוטים מדי פעם ומוסיפים מעט מרק עוף למחבת, במידת הצורך, כדי למנוע נטיפי המחבת להישרף.
מרכיבים שתצטרך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
טורפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, השמן, האורגנו והשום הקצוץ בקערה בינונית כדי להתערבב.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
1 שאלוט, מגורר או טחון
פחיות) מרק עוף דל נתרן
1 תפוז, גרידה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
9
מברישים מעט מתערובת המיץ על העוף, לאחר שנאפה שעה. המשך לצלות את העוף עד שמדחום בשר הנקרא מיידית המוכנס לחלק הפנימי ביותר של הירך מצביע על 170 מעלות פרנהייט, מבסוטים מדי פעם בתערובת המיץ ומוסיפים מרק למחבת, כ-45 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
מעבירים את העוף לצלחת. אוהלו בנייר כסף בזמן הכנת הרוטב (לא לנקות את המחבת).
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
מניחים את אותה מחבת צלייה על אש בינונית-נמוכה.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
12
טורפים פנימה את כל המרק שנותר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ל-1 כוס, תוך ערבוב לעתים קרובות, כ-3 דקות. מסננים לתוך כוס מדידה של 2 כוסות וזורקים את המוצקים. כף השומן מהחלק העליון של הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה