שעועית אפויה של אמא נילי
השעועית האפויה של אמא נילי היא ללא גלוטן וללא לקטוז מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה אחת מכילה 548 קלוריות, 17 גרם חלבון ו 19 גרם שומן. גשו לסופר וקנו קטשופ, בצל, נקניק ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת פקאן מתובלת של אמא נילי, מנגל של נילי תפוח אדמה אפוי, ו צ'יפס אפוי של אמא.
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
מחממים את השמן בתנור הולנדי מעל חום בינוני גבוה. ברגע שזה חם, לזרוק את הבצל ושום, ו לטגן עד הבצל הוא רך, על 3 או 4 דקות.
מוסיפים את הנקניק וממשיכים לבשל עד שהבשר יש השחמה, כ 4 דקות יותר. מערבבים את החזיר ושעועית, קטשופ, מולסה, סוכר, חומץ, חרדל, ורוטב חם. להביא את השעועית עד רתיחה, ואז לשים בתנור החם במשך 45 דקות, חשוף, עד התערובת מבעבעת ועבה.