שרימפס ברוטב שום (CAMARONES AL AJILLO)
אם יש לך פטרוזיליה, שיני שום, שרימפס, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו Camarones al Ajillo (שרימפס שום), Gambas al Ajillo (שרימפס עם שום), ו גמבס אל אג'ילו / שרימפס שום (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת כבדה גדולה, מחממים את החמאה ושמן הזית על אש נמוכה.
מוסיפים את השום, פתיתי פלפל אדום, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ 4 דקות, ערבוב מדי פעם, עד השום רך אבל לא השחמה.להגדיל את החום בינוני ולהוסיף שרימפס ו sauté, הפיכת שרימפס פעם אחת עם מלקחיים, עד שרימפס הם רק מבושל דרך, כ 2 דקות בכל צד.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 2 דקות. באמצעות מלקחיים, להסיר את השרימפס מהמחבת, לשפוך את הרוטב על השרימפס, מקשטים עם פטרוזיליה, ומגישים מיד.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן
שרימפס ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, ריזלינג, ו סוביניון בלאן. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. יין אחד שאפשר לנסות הוא גיפט מאת קאת 'י לי גיפורד פינו גריג' יו. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
GIFFT by Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
Gifft פינו גריג ' יו פורץ עם אגס תוסס ופירות טרופיים, מאוזן בחומציות חדה ורעננות מעודנת באלגנטיות. היין מציע ניחוחות פרי והדרים מאבן בשלה, ומציג טעמים של מלון, נקטרינה ולימון מאיר, המסיימים קלילים ומרעננים.