תפוח וזיפים טארט
תפוח וזיפים טארט הוא צמחוני קינוח. מנה זו מכילה סביב 2 גר' של חלבון, 16 גרם של שומן, וסך הכל 261 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. זמן הכנת המתכון כ 75 שעות גשו לסופר וקנו מלח, טארט תפוחים, ציפורן טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עוגת תפוחים ושזיפים עם גלידה וקוניאק, שזיפים טארט, ו עוגת שזיפים ואגוזי לוז (מתכונים דומים).
הוראות
דופק יחד קמח, סוכר, ומלח במעבד מזון.
מוסיפים חמאה ודופק עד שהתערובת דומה לארוחה גסה.
מפזרים 4 כפות מים קרח ודופק עד מאפה מתחיל להחזיק יחד, הוספת כף הנותרים קרח מים במידת הצורך. להפוך את הבצק על משטח מקומח מאוד קלות ללוש 4 או 5 פעמים. טופס בצק לדיסק וצינה, עטוף בניילון נצמד, 30 דקות.
מים רותחים, קלבדוס ושזיפים מיובשים, נחשפו, עד שרוב הנוזל נספג, כ -10 דקות.
מערבבים יחד קינמון, ציפורן, 2 כפות קמח, ו 1/2 כוס סוכר.
קליפת תפוחים הליבה לחתוך 1/2 אינץ ' טריזים. חצי פלחי לרוחב ולזרוק עם תערובת קינמון.
מוסיפים מיץ לימון וזורקים למעיל.
דק לטחון אגוזי מלך עם הנותרים 3 כפות קמח שנותר 1/4 כוס סוכר במעבד מזון.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לתוך סגלגל 14 על ידי 18 אינץ'.
מגלגלים בצק באופן רופף על מערוך מקופל ופורקים על תבנית אפייה גדולה בחמאה. תערובת אגוז ספינקל על מאפה, משאיר 2 1/2-עד 3 אינץ ' גבול.
מערבבים שזיפים מיובשים לתערובת תפוח וכפית על תערובת אגוז, תוחבים שזיפים מיובשים באופן שווה בין חתיכות תפוח. הפוך קצה בצק על פירות כדי ליצור קפלים.
מברשת העליון של הבצק עם חלב ומפזרים סוכר.
אופים טארט, מכוסה באופן רופף בנייר כסף, באמצע תנור 30 דקות.
הסר רדיד ואופים עד קרום ופירות הם זהובים ומיצים מבעבעים, כ 30 דקות יותר. טארט מגניב על תבנית אפייה על מדף לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
בצק מאפה עשוי להתבצע 2 ימים קדימה ומקורר.