מנקיש
באיטליה יש פיצה אבל בעולם הערבי יש 'מנקיש'! זהו לחם שטוח עגול שנאפה עם בשר טחון, גבינה, עגבנייה ותערובת עשבים המכונה 'זעתר'. בלבנון אלו מאכלים בסיסיים לארוחת בוקר ורוב האנשים יקפלו אותם לשניים ויאכלו אותם כמו כריך. תערובת עשבי הזעתר הם מרכיב מרכזי ובדרך כלל מורכבת מאורגנו, שומשום קלוי וסומאק. תערובת עשבי התיבול משולבת עם שמן שמן ולאחר מכן מורחים לפני האפייה בתנור לבנים.
מדאמס פסול
אל תירתע מה שלא תעשה מהשם של המנה הזו! Foul Medames הוא למעשה תערובת לבנונית נהדרת של שעועית פאבה עשירה נפלאה וכמון מבושל עם בצל, פטרוזיליה, לימון, שמן זית ושום. זה איפשהו בין סלט שעועית למטבל שעועית. זה די נפוץ לאכול בארוחת הבוקר כחלופה לביצים. בדרך כלל, זה מוגש עם צד נחמד של ירקות טריים וכמה זיתים.
טבולה
טבולה, אפילו צליל המילה מזמין, אתה לא חושב? אם אתה אוהב פטרוזיליה אז זה פסגת פלטת הטעמים הזו. זה, כמו כל כך הרבה קלאסיקות, הכל בתהליך הכנת המרכיבים כל כך פשוטים. קחו הרבה פטרוזיליה, עגבניות, בצל, חיטת נענע וחיטת בורגול ומשלבים אותם ומתבלים לפי הטעם. אחת מאותן מנות נפלאות שתמיד ישתנו ויישאו עליה את חותם היוצרים. מתבלים במלח, לימון ושמן זית. זה ממוצא סורי ולבנוני.
באבא גנוש
תענוג מזרח תיכוני נוסף הוא באבא גנוש שדומה לקלאסיקה האזורית האחרת של חומוס, פשוט אפילו יותר טעים! קח חציל בגריל או צלוי וגורף את הבשר ומשלב עם טחינה, שמן זית, שום, מיץ לימון ללא עונה! תוספת של כמון לוקחת את הטעם הזה לשלב הבא! זה פשוט נהדר עם פיתות וסלט בצד.
שיש טאווק
אם זו מנת עוף שמתחשק לכם אז למה לא לשקול שיש טאווק מלבנון. זה בעצם הכל על הכבישה של חזה עוף רך ביוגורט, שום ולימון. לאחר מכן משפדים את זה ואז צולים אותו לשלמות. השם עצמו מקורו בטורקיה שכן שיש פירושו שיפודים וטאווק פירושו עוף. זו אחת המנות שבאמת יכולות לקחת כמויות נדיבות של שום במרינדה. אם בא לכם לעקוב אחר מתכון לזה אז אפשר לפחות 4 שעות עד שהמרינדה באמת תוסיף טעם עשיר.
גבינת חלומי
אסור להתעלם מגבינת החלומי האדירה בגריל שהיא ניגוד כל כך גדול לכל אותן מנות בשרניות שיכולות לשלוט בתזונה שלנו. זוהי גבינה המיוצרת באופן מסורתי מחלב עיזים או כבשים ומיוצרת ללא כל תוספת חומצה או חיידקים. אם אתה מחפש אפשרות ירקות משמעותית מאוד, אל תחפש עוד!
כנפה
בנימה קצת יותר מתוקה כנפה היא מנת חובה! מכינים את זה עם מאפה סחוט ומושרים בסירופ מדהים שנקרא 'אטר'. הגוף של מנת הקינוח האצילית הזו הוא שילוב של שכבות של גבינה, שמנת, פיסטוק, והוא מאוד פופולרי ומייצג את הקינוחים הפלסטינים. בשפה הערבית השם כנפה מתייחס למאפה המחרוזת המעניק למנה את האישיות המאוד מיוחדת שלו ומרגיש כל כך שונה ממאכל מתוק בסגנון מערבי.