תענוגות ברזילאים
לברזיל יש הרבה מה להציע לעולם עם הרבה פירות נפלאים ותוצרת מזון. אחת המנות שאוכלים רבים היו מציעים לך לנסות היא פיג'ואדה הממלאת להפליא! זהו מאכל המכונה לעתים קרובות המאכל הלאומי של ברזיל, והשם בא מהמילה הפורטוגלית לשעועית - 'פייג'או'. חג הארוחה הזה הוא שילוב של בשר חזיר ושעועית שמתבשל לאיטו כתבשיל. בצד נהוג להגיש עם אורז, קייל מגורר ולסיים עם 'פרופה', קמח קסאווה קלוי.
המרכיב העיקרי של בשר חזיר מבושל יחד עם שעועית שחורה, שמקורה בברזיל. זה חובה, אז טיול לברזיל לא יהיה שלם בלי לנסות את המנה הדשנה והכבדה הזו.
חקר מאכלי ים בצ'ילה
בצ'ילה כדאי לנסות את דג ה'Reineta' הפנטסטי. המדינה היא הארוכה בעולם והיא מוגדרת גיאוגרפית על ידי הרי האנדים והאוקיינוס השקט. מכיוון שקו החוף משתרע מהאזורים הטרופיים ועד לקצה הדרומי הקפוא, יש היצע עצום של פירות ים. ה-Reineta מהווה מנת צלוי מבריקה. זהו דג בשרני מוצק למדי, כלומר ניתן להגיש אותו בדרכים רבות ושונות. את הדג המתון והמתקלף להפליא הזה אסור לפספס.
בקר ארגנטינאי ואורוגוואי
בארגנטינה ובחלקים מאורוגוואי, בשר בקר הוא מהמפורסמים ביותר בעולם. הביסים החיוניים באזור אינם בשרניים באופן מפתיע! ההזמנות הסטנדרטיות ביותר בארגנטינה הן 'Lomo' - פילה בקר, 'Bife de Chorizo' שהוא סטייק הרמפ או אפילו 'Ojo de Bife' אם מתחשק לכם צלעות קצרות. באורוגוואי, נסו איזה "Pulpon" טעים שהוא הטעם שלהם על סטייק גב. נתחי חלבון עשירים אלה מוגשים לרוב בבתי הגריל והסטייק הפנטסטיים שצריכים להיות ברשימת הבדיקה של כל הגסטרונאוטים הטובים!
פשטידות הן תמיד מקסימות וארגנטינה מפורסמת בזכות האמפנדות המפנקות שלה. זהו אחד מאותם ביס קלאסי פופולרי האהוב על כולם ומוגשים מדוכני רחוב ברחבי הארץ. למרות האמפנדות זמינות ברחבי דרום אמריקה, הן יוצאות מן הכלל בארגנטינה. אלו פשטידות בצקים שמטגנים בשמן עמוק או אפויים. המילויים האופייניים יכולים להיות בשר בקר, תפוחי אדמה, בצל ירוק וביצים. צד נהדר שכדאי להיזהר ממנו הוא מנת הסלסה האדומה החריפה של מחוז סלטה.
אוכלים אורז בפרו
הג'ונגל של האמזונס מיוצג על ידי המאכל הפרואני המעודן של 'חואן'. זוהי מנת אורז פיקנטית של עוף, תבלינים, ביצים מבושלות וזיתים שחורים. המרכיבים הטעימים מוגשים על ידי עטיפת הכל בעלי 'ביג'או', מהג'ונגל, שמבושלים לאחר מכן בסירי חרס. מכיוון שבפרו יש כמות כה עצומה של ג'ונגל באמזונס, זו דרך מצוינת לחוות את הטעם האזורי המיוחד הזה.
מנה קלאסית נוספת מפרו היא ה'סביצ'ה' מעוררת הפה. הוא עשוי מחמישה מרכיבים מרכזיים של 'אג'י', פלפל הצ'ילי המקומי של פרו, מלח, בצל אדום, מיץ ליים ודגים או פירות ים. המרינדה כל כך חומצית שהיא הופכת את הדג מה שהופך אותו אטום ומוצק לנשיכה. המרינדה עצמה ידועה בשם 'Leche de Tigre' - חלב הנמר!
קלאסיקה מסורתית אחרונה חייבת להיות בשר לאמה שבדרך כלל מתבשל באיטיות בתבשיל עם גזר ו'פאפאס אנדינה', תפוח האדמה המקומי של פרו. מנות הלמה נקראות בשמות שונים אך אחת הנפוצות היא ה'Cazuela de Llama'. הוא עשיר בחלבון ודל בשומן. זו בהחלט מנה אזורית ששווה לנסות!