המטבח של מזרח אירופה הוא שילוב של מנות כפריות דשנות – קערות עמוסות כיסונים מהבילים, כרוב כבוש שמבשם את האוויר, מרק סלק צבעוני – לצד מנות גורמה אלגנטיות כמו מתאבנים קטנים וטורטים מפוארים. גם באוכל המנחם וגם במנות המורכבות יותר, המרכיבים תמיד פשוטים. המטבח המזרח אירופאי נרקם על ידי משאבי הטבע אשר מהווים בסיס למתכונים רבים. דגים ופירות ים יש בשפע מהים הבלטי ועד הים השחור. טעמו הייחודי של עץ הערער המקומי מתאים לעישון נקניקיות ונקניקים. ושפע של שמנת חמוצה וגבינת שמנת הם מוצרי בסיס של תעשיית החלב המשגשגת. הפטריות צומחות בשפע ביערות הרבים שהם גם ביתם של חיות בר שמוצאות את דרכן למנות כמו תבשיל ציידים וגולש צבי. התרבויות הרבות מוסיפות המון צבע וייחוד לתמהיל הזה. מספיק דיבורים, נתחיל לבשל!