עוגת קרמל
גשו לסופר וקנו קמח לעוגה, סודה לאפייה, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות. נסו עוגת קרמל עם ציפוי קרם חמאה קרמל, עוגת יוגורט קרמל עם ציפוי קרמל, ו עוגת גזר לתקוע עוגה עם זיגוג קינמון מלוח (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 350°f עם מתלה באמצע. חמאה מחבת עוגה מרובע 8 אינץ ' וקו עם ריבוע של נייר קלף, ואז קלף חמאה.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מקציפים חמאה וסוכר בקערה גדולה עם מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד חיוור ורך, ואז להכות וניל.
מוסיפים ביצים 1 בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. במהירות נמוכה, לנצח בחמאה עד רק בשילוב (תערובת עשויה להיראות מקושקשת).
להוסיף תערובת קמח ב 3 קבוצות, ערבוב עד כל תוספת רק משולב.
מורחים הבלילה באופן שווה במחבת עוגה, ואז מחבת ראפ על הדלפק מספר פעמים כדי לחסל בועות אוויר.
אופים עד הזהב ואת עץ לבחור מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי, 35 עד 40 דקות. מגניב במחבת על מתלה 10 דקות, ואז להפעיל סכין סביב קצה מחבת. הפוך על מתלה להשליך קלף, ואז מגניב לחלוטין, על 1 שעה.
מביאים שמנת, סוכר חום, סירופ תירס, וקורט של מלח לרתיחה בסיר כבד 1/2 ליטר מעל חום בינוני, ערבוב עד הסוכר מומס. מרתיחים עד זיגוג רושם 210 עד 100° על מדחום, 12 עד 14 דקות, ולאחר מכן מערבבים וניל.
שים מתלה עם עוגה במחבת אפייה רדודה ושופכים זיגוג חם על גבי עוגה, ומאפשר לו לרוץ במורד הצדדים. מגניב עד זיגוג מוגדר, כ -30 דקות.
עוגה (לפני זיגוג) ניתן לעשות 1 יום קדימה ושמר במיכל אטום בטמפרטורת החדר.