קייג'ון הוא סגנון בישול שפותח על ידי בני הקייג'ון - האקדים שגורשו מאקדיה ללואיזיאנה במהלך המאה ה- 18 המשלב מנות מערב אפריקאיות, וצרפתיות עם טכניקות בישול ספרדיות. מטבח הקייג'ון מכונה לעתים "המטבח הכפרי", כלומר הוא מבוסס על מרכיבים זמינים באופן מקומי וההכנה פשוטה יחסית. ארוחת קייג'ון אותנטית מורכבת בדרך כלל משלושה סירים, כאשר סיר אחד מוקדש למנה העיקרית, אחד מוקדש לאורז מאודה, נקניקיות בייצור ביתי, או מנת פירות ים כלשהי, והשלישי מכיל שפע של ירקות. סרטנים, שרימפס ונקניקיית andouille הם הבשרים העיקריים המשמשים במגוון מנות. אז אם משעמם לכם במטבח, זה בדיוק הזמן לנסות מנות פשוטות אך מלאות טעם, עם היסטוריה מפוארת ומגוונת מאד.