בננה ספליט עם ציפוי סוכר חום אננס
, המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 1 גר' של חלבון, 0 גרם של שומן, וסך הכל 114 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן ללא חלב וצמחוני דיאט. זמן הכנת המתכון כ 10 דקות. אם יש לך יוגורט, אננס, קינמון טחון, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו ציפוי סוכר חום אננס, סוכר חום ודלעת אצטרובל קלוי אננס עם חמאה חומה מתובלת, ו עוגת דלעת עם ציפוי סוכר אגוז חום (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את האננס עם מיץ, מיץ לימון, סוכר וקינמון בסיר בינוני. מבשלים מעל חום בינוני, חשוף, ערבוב מדי פעם עד הסוכר הוא מומס ואת המיץ מופחת במקצת, על 3 דקות. שים בצד כדי להתקרר מעט.
חותכים את הבננות במחצית לרוחב.
חותכים כל בננה חצי לאורכו, להיזהר לא לחתוך את כל הדרך. לפצל את חצאי הבננה פתוחים ולמקם כל אחד על צלחת קינוח קטנה. מעל כל בננה עם כף גלידה ואז על 2 1/2 כפות של תערובת אננס חם. למעלה כל אחד עם עלה מנטה, אם משתמשים, ומגישים.
מקור מצוין של: ויטמין C, מנגן
מקור טוב של: ויטמין B6, אשלגן