קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 10 דק.
מנות3
ציון בריאות67
מגזין

בצק פיצה מלא מולטיגרין

בצק פיצה מלא מולטיגרין
המתכון כול נסו פיצה טנדורי Multigrain עם Paneer Tikka, פיצה Multigrain ללא גלוטן עם פרושויטו פריך, ו בצק פיצה Mellow פטריות תוצרת בית וחתול להעתיק פיצה Mellowterranean (מתכונים דומים).

הוראות

1
להביא 2 כוסות מים לרתיחה בסיר קטן.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
2
מוסיף את הבורגור וקינואה ומבשלים במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בורגולבורגול
קינואהקינואה
3
מעבירים את הגרגרים למסננת עדינה ולהחזיק מתחת למים קרים כדי לעצור את הבישול.
מרכיבים שתצטרך
דגניםדגנים
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
4
תן את הדגנים לנקז במסננת במשך 15 דקות, ואז להפיץ אותם על שכבה עבה של מגבות נייר לספוג כל לחות נוספת. בינתיים, גס לטחון את זרעי פשתן במטחנת תבלינים, רק כדי לשבור אותם פתוח.
מרכיבים שתצטרך
זרעי פשתןזרעי פשתן
מורחיםמורחים
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
מסננתמסננת
5
מערבבים יחד את המים החמים, אגבה ושמרים בכוס מדידה או קערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
אגבהאגבה
מיםמים
שמריםשמרים
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידהכוס מדידה
קערהקערה
6
בואו לשבת עד שכבה קטנה של קצף מתפתח בחלק העליון, 3 עד 5 דקות. (אם זה לא קורה, להשליך ולנסות שוב עם שמרים חדשים.)
מרכיבים שתצטרך
שמריםשמרים
7
לטאטא את הקמח ו 1/2 כפית מלח יחד בקערה בינונית; להוסיף את תערובת שמרים קצף ושמן זית ומערבבים יחד עם מרית גומי נוקשה. כאשר הבצק מתחיל להתאחד, מערבבים את הדגנים המבושלים, זרעי פשתן טחונים וגרעינים חמניות; יוצרים את הבצק לכדור אחיד במרכז הקערה. הקפד לגרד ולהשתמש בכל בצק דבק לצדדים. הבצק יהיה דביק מאוד בשלב זה. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד ושומרים במקום חם עד שהבצק הוכפל, בערך 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי פשתן טחוניםזרעי פשתן טחונים
גרעיני חמניותגרעיני חמניות
שמן זיתשמן זית
דגניםדגנים
בצקבצק
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
שמריםשמרים
מלחמלח
עוטףעוטף
ציוד שתשתמש בו
עטיפת פלסטיקעטיפת פלסטיק
מריתמרית
מקציףמקציף
קערהקערה
8
אבק קל תבנית אפייה עם קמח.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייהתבנית אפייה
9
מפזרים כמות נדיבה של קמח על משטח עבודה נקי ויבש. לגרד את הבצק על פני השטח המשוריין ללוש במשך כמה דקות, עובד רק מספיק קמח כדי להפוך את הבצק פחות דביק אבל עדיין לח למגע. קמח את הידיים מעת לעת כדי למנוע דבק. ליצור את הבצק לכדור אחד או לחלק אותו לכדורים קטנים יותר.
מרכיבים שתצטרך
בצקבצק
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
10
מניחים את כדור הבצק (ים) על תבנית האפייה מוכנה. לכסות באופן רופף עם ניילון לעטוף או מגבת צלחת ולתת את הבצק לנוח במשך 30 דקות. לאחר 30 דקות, הבצק יכול להיות מעוצב ומבושל לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
בצקבצק
עוטףעוטף
ציוד שתשתמש בו
תבנית אפייהתבנית אפייה
עטיפת פלסטיקעטיפת פלסטיק
מגבות מטבחמגבות מטבח

יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.

קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם בחירות נהדרות לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא רודאנו Vigna Viacosta קיאנטי Classico. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Rodano Vigna Viacosta Chiant Classico
Rodano Vigna Viacosta Chiant Classico
ריכוז עמוק של טעמים סנג ' ובזים של דובדבן קלאסי, אדמה וקמצוץ אגוזי פיסטוק מעושנים. עשה עם 100% Sangiovese.