גלידת אפרסק-אמרטו
גלידת אפרסק אמרטו היא חלב חינם קינוח. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 18 גרם של שומן, וסך הכל 496 קלוריות. גשו לסופר וקנו סוכר, אמרטו, ברנדי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו אפרסק אמרטו ריבה, אמרטו-שימורי אפרסק, ו אפרסק אמרטו מתפורר (מתכונים דומים).
הוראות
שלב גלידה, 3 כפות אמרטו ו 1 כף ברנדי בקערה גדולה. מערבבים כדי להתמזג היטב. לכסות ולהקפיא עד המשרד. (ניתן להכין 2 ימים קדימה. הקפיאו את תערובת הגלידה.)
שלב אפרסקים, סוכר, הנותרים 2 כפות אמרטו ונותר 1 כף ברנדי בקערה גדולה אחרת. זרוק למעיל.
בואו תערובת אפרסק לעמוד עד הסוכר מתמוסס, זורק מדי פעם, כ -15 דקות.
מחלקים אפרסקים פרוסים בין 6 קערות קינוח או כוסות יין. תערובת גלידת וניל על גבי אפרסקים.
מפזרים קינוחים עם עוגיות amaretti כתוש.