הודו עם עשבי תיבול מלוחים עם רוטב סיידר תפוחים לוקח בערך 53 שעות מתחילתו ועד סופו. מתאים ל-10 ומחירו 2 מנות.97 $ למנה. בבמנה עיקרית זו יש 988 קלוריות, 88 גרם חלבון ו-51 גרם שומן למנה. גשו לסופר וקנו טימין, סלרי, עלי דפנה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. 3419 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 95%. הציון הזה אדיר. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: הודו מלוח עשבי תיבול עם רוטב סיידר תפוחים, הודו צלוי עשבים עם רוטב סיידר תפוחים, והודו מלוח בתבלינים עם רוטב סיידר פאן.
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: חוט קצבים
ציוד שתשתמש בו
חוט קצבים
1
מערבבים את כל מרכיבי המלח במיכל גדול.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
2
הוסיפו את תרנגול ההודו והניחו לו למלח במקרר למשך יומיים עד שלושה.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ופרוסים דק
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
1
מוציאים את תרנגול ההודו מהתמלח בלילה לפני הצלייה ומייבשים אותו היטב בנייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ופרוסים דק
1 עוף אורגני שלם חתוך ל-10 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
מרווה טרייה קצוצה דק או מרווה עלים יבשים, מפוררת
2
מערבבים בקערה קטנה את הרוזמרין, המרווה והחמאה עבור קרום העשבים. מתבלים, לפי הטעם, במלח כשר. עובדים את החמאה מתחת לעור ההודו ומעסים אותה לתוך השדיים והרגליים. עסו את החמאה גם בצד החיצוני של העור. קשרו את הרגליים יחד מעל השד כך שהן יגנו עליו במהלך הבישול ויעזרו לשמור אותו לח ועסיסי.
שמים בתבנית צלייה את הבצל, הגזר, הסלרי, השום, התפוחים, עלי הדפנה, מקל הקינמון והתימין ומתבלים במלח. מסדרים את תרנגול ההודו על הירקות ושומרים במקרר ללילה ללא כיסוי! כן, זה נכון, חשוף. זה יעזור לעור להתייבש ולהיות ממש שחום ופריך. ודא שאין מזון נא ליד הודו במקרר. לאחר קירור לילה, הודו מוכן להכנס לתנור.
מרכיבים שתצטרך
קינמון וקצפת, לא חובה
8 עד 12 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים, (בערך 3 פאונד) קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אדמה קפוא (מתוך התרמילים)
1/2 ג. קמח מאפה מלא
1 3/4 פאונד פיצוצ'רי טרי (אטריות כוסמת)
עוף רוטיסרי ללא עור
קופסאות אפונה קפואה, מניחים במסננת ומעבירים מתחת למים חמים להפשרה
ל-2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ופרוסים דק
1/2 כוס שמן זית יווני, בתוספת 2 כפות ללימון
6 לחמניות המבורגר או לחמניות קייזר
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו
(לעידון, מעבדים במעבד מזון)
2
מחממים את התנור ל-450 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
(לעידון, מעבדים במעבד מזון)
3
שמים 2 כוסות ציר עוף וכוס סיידר תפוחים בתחתית תבנית הצלייה. צולים את הודו בתנור שחומם מראש עד שהעור מקבל ממש יפה ושחום, כ-40 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-350 מעלות F לשארית זמן הבישול. מבסו את ההודו כל 30 דקות בערך ומוסיפים עוד ציר למחבת הצלייה, אם צריך. מבשלים כ-17 דקות לכל קילוגרם. ברגע שהוא מגיע לצבע המתאים, אוהל את ההודו בנייר אלומיניום כדי למנוע ממנו להחשיך מדי.
מרכיבים שתצטרך
1 קילו במיה, קצוצה וחתוכה לעיגולים של 1/2 אינץ'
סיידר תפוחים
ל-2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ופרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
1/2 אונקיות עלי תרד קצוצים (בערך
2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו
(לעידון, מעבדים במעבד מזון)
4
הוציאו את תרנגול ההודו מהתנור כאשר מדחום לקריאה מיידית המוכנס בחלק העבה ביותר של תרנגול ההודו רושם 160 מעלות F. ודא שהמדחום אינו נוגע בעצם בעת ביצוע הקריאה. כאשר תרנגול ההודו הגיע לטמפרטורה המתאימה, מוציאים אותו מתבנית הצלייה אל קרש חיתוך ונותנים לו לנוח 30 דקות לפחות. מכסים בצורה רופפת בנייר אלומיניום.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים ופרוסים דק
חבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
1/2 אונקיות עלי תרד קצוצים (בערך
קרש חיתוך
2 כוסות מיצי מחבת ממחבת צליית הודו
רוטב חם שמן שומשום
(לעידון, מעבדים במעבד מזון)
5
מסננים את כל הירקות מעל קערה כדי להפריד אותם מהציר/תערובת. לזרוק את הירקות. מסירים את השומן ומוסיפים אותו לתבנית הצלייה. זה השומן ל-roux.
שמים את המחבת על 2 מבערים ועל אש קטנה וטורפים פנימה את הקמח. מבשלים עד שהתערובת נראית כמו חול רטוב, בערך 4 עד 5 דקות. טורפים פנימה באיטיות את 1 כוס סיידר התפוחים הנותר, את ציר העוף הנותר ואת תערובת הציר/סיידר. מבשלים עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.